Menno Schellingen

Restaurant Klost’r

Menno Schellingen:

Klein, maar fijn, dat gaat wel op voor restaurant Klost’r in Riemst, jawel in de Kloosterstraat. De zaak is te vinden in een oude vierkantshoeve, in het gedeelte waar ooit een klooster was. Klost’r heeft een keuken met pure smaken en zoveel mogelijk lokale producten.

#Limburg

11 Vragen voor Menno Schellingen

1. Het Dna van Restaurant Klost’r

We hebben een redelijk klein restaurant. Er is plaats voor 28 personen. Dat geeft een huiskamergevoel. Bij ons zit je intiem en gezellig.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik kom uit een familie die veel en graag kookt. Ik heb de passie van mijn grootmoeder overgekregen. Zij was iemand die vers kookte en wist wat koken was. Het fascineerde me hoe zij met eten bezig was.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

In het eerste jaar algemeen middelbaar kregen we een paar uur kookles. Na dat schooljaar zei ik: “Ik vind het geweldig om met eten bezig te zijn. Daar wil ik iets mee gaan doen.” Dus rond mijn 13de wist ik het al.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Alle chefs waar ik stage heb gedaan, zijn voor mij voorbeelden. Daarom heb ik er ook stage gelopen. Het zijn trouwens allemaal chefs die ook heel klassiek koken.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Sole meunière! Dat blijft een topper. Lekker met hoeveboter gebakken.

6. Eén goede raad voor beginners?

Volg je hart. Kijk welke kant je wil uitgaan. Bepaal voor jezelf met welk soort keuken je wil bezig zijn. En ga van daaruit je basis bouwen.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Moeilijke vraag. De laatste tijd vind ik dat kreeft wat overroepen raakt. Ik zou eerder voor langoustine kiezen.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Schorseneren schoonmaken

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Dat gebeurt in de keuken. Ik leg producten bij elkaar die ik wil gebruiken, en dan begin ik te brainstormen. Als ik het voor me zie, kan ik verder nadenken. Of soms ga ik wat wandelen. Dan schiet me ook wel iets te binnen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Wij zijn nu begonnen met langoustines en kaviaar, waar we zelf ook wel schrik voor hadden. Maar tot nu doet alles het goed wat we op de kaart zetten. We hebben een goede maître, dat helpt ook.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik ben pas enkele maanden chef. We zijn een nieuw en goed team. Het belangrijkste is nu dat de gasten ons vinden en appreciëren. En van daar kunnen we mogelijk verder dromen. Eerst maar eens zorgen dat klanten ons kennen en onze kwaliteit kennen. Dan kunnen we verder bouwen, stap voor stap.

De favorieten van Menno Schellingen

Keukengeur? Die zijn er genoeg. Vlierbloesem, daar ben ik gek van.

Favoriet kruid? Vadouvan, Indiase kruiden

Favoriet gastronomisch land? Koksijde, want daar zitten veel interessante zaken en anders Frankrijk, wij zijn ook heel erg bezig met streekproducten.

Cocktail of sterkedrank? Bruine rum

Leuze/motto/spreuk/citaat Oude stempel is heilig.

Kookmuziek: Ik hou van rock-’n-roll. Elvis Presley, Led Zeppelin, die dingen. Led Zeppelin: ‘Stairway to heaven’, ‘Kashmir’, of ‘Whole Lotta Love’

Restaurant

Restaurant Klost’r

Kloosterstraat 10

3771 Riemst

België

Restaurant Klost’r: Op het menu

Voorgerecht

makreel-daikon-Buddha's hand


Hoofdgerecht

Haspengouwse rund-laratte-eikhaas


Nagerecht

sabayon met Riemsters dropke


Aangepaste dranken

Reserveer
Top