Sonny Wuyts
Paps
Sonny Wuyts:
Proeven Artisanaal, Puur en Sociaal. Daar staat PAPS in Berlaar voor. Chef Sonny Wuyts, die jaren ervaring opdeed in binnen- en buitenlandse keukens, maakt samen met zijn team van elk bezoek aan PAPS een culinaire belevenis, waarbij vis- en schaaldiergerechten een centrale plaats krijgen.

11 Vragen voor Sonny Wuyts
1. Het Dna van Paps
PAPS biedt de gasten een trendy keuken, met een klassieke basis. Aan de klassiekers geven we een subtiele twist, zonder het origineel geweld aan te doen. Aan de bistro is een smaakboetiek gekoppeld. Daar bieden we artisanale topproducten aan waar we zelf fan van zijn. Typisch aan PAPS is ook dat we streven naar het ‘no waste’-principe.
2. Wat was je eerste kookervaring?
Ik ben opgegroeid in een horecafamilie. Van kindsbeen af heb ik het kokerellen dus meegekregen.
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Dat heb ik altijd al geweten. De horeca is mijn leven geweest, altijd al.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
Ik heb het meest geleerd van mijn vader die ook chef-kok was.
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
Moeilijk. Het zal zeker vis zijn, of schaaldieren.
6. Eén goede raad voor beginners?
Begin zo hoog mogelijk. Liefst in een sterrenzaak. Nergens leer je meer dan daar.
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
Een pot mosselen. Met de nadruk op de ‘pot’. Mosselen zijn erg lekker, maar het idee van ‘een volle kastrol’ past daar niet bij, vind ik.
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
Bieten schoonmaken.
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Dat verloopt niet volgens een vast stramien bij mij. Soms loop ik er drie dagen over te tobben en heb ik nog geen enkel bruikbaar idee. En soms kan een volledig menu zomaar bij me opborrelen terwijl ik in de file sta. Meestal zijn dat ook de beste. Hoe spontaner, hoe beter.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Met uitzondering van kalfszwezeriken zal je orgaanvlees niet snel op onze kaart zien terugvinden.
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
Een kok wil zichzelf altijd maar verbeteren en dat is voor mij niet anders. Ik wil nog groeien en nog hogere scores behalen in de gidsen. Een ster zou mooi zijn, omdat het de ultieme erkenning is. Maar het is geen doel op zich. Je kan daar immers niet naar streven; je kan alleen maar elke dag je uiterste best doen en zien hoe ver je dat brengt.
De favorieten van Sonny Wuyts
Keukengeur? Verse bruine fond die staat te trekken
Favoriet kruid? Huacatay, een Zuid-Amerikaanse muntsoort.
Favoriet gastronomisch land? Spanje. Ik heb er vier jaar gewoond en zal voor altijd fan zijn van de Spaanse keuken.
Cocktail of sterkedrank? Gin-tonic
Leuze/motto/spreuk/citaat Work harder than you did yesterday.
Kookmuziek: Ik kan er geen specifiek nummer op plakken, maar ik hou van techno en house.

Restaurant Paps
Markt 71
2590 Berlaar
België
Paps: Op het menu
Verrassingsmenu
Aangepaste dranken