Alex Verhoeven

Hert

Alex Verhoeven:

In het hartje van de Kempen, op de achttiende verdieping van de Turnovatoren in Turnhout, toornt sterrenrestaurant Hert zeventig meter boven de omgeving uit. Chef Alex Verhoeven staat er garant voor een verfijnde gastronomie, op basis van de beste seizoensproducten.

#Antwerpen

11 Vragen voor Alex Verhoeven

1. Het Dna van Hert

Ik hou niet van dure woorden en ingewikkelde concepten. Ik blijf trouw aan de essentie. Dat is: lekker eten maken. Een open keuken, eerlijke producten, een topservice. Daar staan wij voor. Het fabelachtige uitzicht over de groene Kempen is natuurlijk een extra troef.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Die was niet zo positief. Ik was nog maar pas naar de koksschool gegaan en maakte een risotto voor mijn vader. Hij vond het maar niks. Voor mij was dat wel meteen een goede les. Je moet niet zo nodig je eigen ding willen doen, maar rekening houden met de smaken en voorkeuren van de mensen voor wie je kookt.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dat heb ik nooit geweten, en ik weet het nog altijd niet. Ik beschouw dit als een hoofdstuk in mijn leven. Een hoofdstuk waar ik nu vol overgave en met veel plezier al mijn passie en energie in stop. Maar ik hoef dit niet noodzakelijk heel mijn leven te doen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Jan Tournier. Omdat hij zo down to earth is. Hij loopt over van talent, maar houdt altijd beide voeten op de grond.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Croque monsieur.

6. Eén goede raad voor beginners?

Kijk in uw eigen bord. Letterlijk en figuurlijk. Laat je niet afleiden door wat anderen zeggen en doen. Doe je eigen ding.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Haas harlekijn

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Alles wat repetitief werk is. Dan heb ik teveel tijd om na te denken.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik bekijk foto’s in kookboeken. Ik onthoud vooral de beelden, niet zozeer de gerechten of de producten. Op basis van indrukken en ideeën die ik heb gekregen, ga ik dan aan de slag met de beste seizoensgebonden producten die voorhanden zijn. Dan volgt een proces dat tijd vergt. Gerechten komen langzaam tot stand en worden voortdurend aangepast en verfijnd. Om die reden verander ik nooit volledige menu’s in één keer. Alles is constant in evolutie.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Noordzeekrab. Heerlijk, maar te arbeidsintensief en te duur.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik wil dit minstens nog tien jaar doen. En dan beslissen of ik nog een stap hoger kan zetten of iets anders ga doen. Alle opties liggen open. Ik kan me vergissen, maar ik zie mezelf geen heel oude chef worden, eerlijk gezegd.

De favorieten van Alex Verhoeven

Keukengeur? Een kraaknette, propere, hygiënische keuken heeft een speciale geur. Daar hou ik van. Samen met de geur van verse kruiden.

Favoriet kruid? Bronzen venkel

Favoriet gastronomisch land? Scandinavië. Ik apprecieer de filosofie om te kiezen voor topproducten en naar de essentie te gaan.

Cocktail of sterkedrank? Espresso martini

Leuze/motto/spreuk/citaat Doe Normaal

Kookmuziek: Ben Howard: 'Oats in the water'

Restaurant

Hert

Turnovatoren 18

2300 Turnhout

België

Hert: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Assortiment Duvel
Top