Arne Beirinckx

De Kwizien

Arne Beirinckx:

Een culinair ontspanningsoord, zo noemt de Kwizien zichzelf, te vinden aan het Jeneverplein in Hasselt. Gastvrijheid en gastronomisch genieten staan er centraal. Chef Arne Beirinckx houdt ervan om creatieve gerechten te serveren. Omdat hij nauwe contacten onderhoudt met boeren, heeft hij ook controle en medezeggenschap over vrijwel alle producten, van het land tot op het bord.

#Limburg

11 Vragen voor Arne Beirinckx

1. Het Dna van De kwizien

Ik ben een grote fan van Zeeland, dus we bieden veel vis uit Zeeland aan. Daarnaast is er de sfeer van jeugdigheid, enthousiasme en spontaniteit die ons kenmerkt. Een huiskamersfeer met een goed bord lekker eten en een goed glas wijn.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Mijn opa maakte pizza’s en van de rest van het deeg mochten wij mini-pizza’s maken. Die handelingen zijn me toch bijgebleven. Ik moet toen een jaar of 5 zijn geweest.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

De passie was er al in de eerste jaren van het middelbaar. Dus van zou gauw dat kon, ben ik koksschool gaan volgen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Sergio Herman, dat is wellicht niet origineel. Maar voor mij is hij een grote inspirator. En Jan Tournier zeker ook. Zij kleuren buiten de lijntjes.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Witloof met kaas en hesp.

6. Eén goede raad voor beginners?

Je familie benadrukt vaak dat je realistisch moet zijn. Maar je moet durven dromen en doen wat je graag doet. En als dat koken is, dan moet je gaan koken. Geloof in jezelf en leef je mooiste leven.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Dame Blanche. Ik eet dat wel eens, maar op restaurant zal ik dat niet bestellen.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Plastic rollen om iets af te dekken.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik weet het zelf niet goed, daarom ben ik nu een boek aan het lezen over hoe je inspiratie opwekt. Ik merk wel dat na het sporten, of na een goede wandeling er ideeën kunnen komen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik heb eens een dessert gemaakt met onder andere rode biet, chocolade en sisho. Ik vond dat het beste dessert dat we tot dan hadden gemaakt, maar het werkte niet. Tot we het zijn gaan aankondigen als iets waarbij we zelf eens gek hebben gedaan. Toen wilden gasten het wel proberen.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik wil graag een ster. Da’s geen hoofddoel, maar wel een droom.

De favorieten van Arne Beirinckx

Keukengeur? Kafir

Favoriet kruid? Lavas

Favoriet gastronomisch land? Japan

Cocktail of sterkedrank? Gin-tonic of Mojito, maar ik drink zelden sterke drank

Leuze/motto/spreuk/citaat Tandje bij of tandje uit. (Da’s wel van vroeger, uit de wat meer brute jaren.)

Kookmuziek: Journey: ‘Don’t stop believing’

Restaurant

De Kwizien

Jeneverplein 1

3500 Hasselt

België

De Kwizien: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Assortiment Duvel



Top