Bart Hoornaert

Vonk gastrobar

Bart Hoornaert:

Vonk is een restaurant in Izegem, met een rijke familietraditie. De zaak is in handen van broers Bart en Stijn Hoornaert. Die tandem is de vijfde generatie die de zaak, die ooit een volkscafé en feestzaal was, uitbaat. De ‘vonk’ slaat al meer dan 100 jaar over van vader op zoon. Maar ‘Vonk’ slaat op de vuurkeuken van chef Bart.

#West-Vlaanderen

10 Vragen voor Bart Hoornaert

1. Het Dna van Vonk gastrobar

Bezoekers moeten tevreden naar huis gaan. Dat is het basisidee van elke horecazaak en tot die essentie wil ik ook Vonk herleiden. We zorgen dus voor een goeie sfeer, toffe muziek, een vlotte bediening. De keuken is klassiek geïnspireerd, maar op een fijn en vernieuwende manier gebracht. De houtskooloven neemt een belangrijke plaats in.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik kan daar geen specifiek moment op kleven. In onze familie draaide alles altijd rond lekker eten en drinken. Rond horeca in het algemeen.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Ik denk dat ik min of meer voor de horeca in de wieg gelegd ben. Dat pad was altijd het meest voor de hand liggende. Ik ben wel nog twee jaar naar de vakschool gegaan voor ik naar de hotelschool ging.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik bewonder iedereen die met de puurheid van producten een hoogstaande bereiding kan neerzetten.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Spaghetti bolognaise.

6. Eén goede raad voor beginners?

Leer. Steel met je ogen. Kijk naar ervaren chefs. Doe zoveel mogelijk indrukken op voor je zelf iets op poten zet.

7. Wat is de vervelendste keukenklus?

De dampkamp kuisen. Daar valt geen lol aan te beleven. Garnalen pellen kan ook vervelend zijn, maar daar kun je nog een wedstrijdje van maken.

8. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

In rust. Op een zondagochtend, bijvoorbeeld, of op een andere sluitingsdag of verlofdag. Dan komen de ideeën het vlotst.

9. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Kalfshersens vind ik erg lekker, maar net iets te apart om ze op de kaart te zetten, denk ik…

10. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik heb geen uitgestippelde toekomstplannen. Ik wil Vonk gewoon zo goed mogelijk op de kaart zetten. Ik kook voor de klanten en meer kan je eigenlijk ook niet doen. Als de waardering van de klanten groot is zal de waardering in de gidsen vroeg of laat wel volgen.

De favorieten van Bart Hoornaert

Keukengeur? Kaffirlimoen

Favoriet kruid? Venkelgroen en venkelbloem

Favoriet gastronomisch land? Thailand. Ik integreer soms ook oosterse smaken in mijn gerechten

Cocktail of sterkedrank? Negroni

Kookmuziek: Balthazar: ‘Bunker’

Restaurant

Vonk gastrobar

Kachtemsplein 13

8870 Kachtem (Izegem)

België

Vonk gastrobar: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Assortiment Duvel

Top