Bo Frei

Restaurant Gusto

Bo Frei:

Bij restaurant Gusto in Genk kan je kiezen voor klassiek of wat meer gedurfd, maar altijd met passie en gedrevenheid. In het ruime restaurant staat chef Bo Frei garant voor een gastronomisch concept van een hedendaagse keuken met wereldse invloeden.

#Limburg

11 Vragen voor Bo Frei

1. Het Dna van Restaurant Gusto

We vertrekken van een klassieke basis, waarop we spelen met smaken en ingrediënten. Ook kenmerkend is onze mooie, open keuken. Daar zie je ons werken. En we hebben een leuke wijnbar.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik vond lekker wat mijn moeder maakte. Dat triggerde mij al. Op school kregen we ook eens kookles en dat beviel mij ook wel. Dat heeft ertoe geleid dat ik hotelschool ben gaan volgen.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Daar is niet een bepaald moment geweest. Ik ben er stilaan in gerold.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Het Hof Van Cleve met Peter Goossens is natuurlijk een grote naam. Hertog Jan, ook. Ik heb daar stage kunnen doen. En hun stijl ligt in de lijn van hoe ik ook wil bezig zijn. Bert Meewis van De Slagmolen vind ik ook een goede chef.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Nasi. De Indonesische keuken vind ik lekker: veel smaken, veel gerechtjes.

6. Eén goede raad voor beginners?

Hard werken, niet te veel luisteren naar wat anderen zeggen. Als je kan vooruitgaan en bijleren, dan moet je ervoor gaan. Ook openstaan voor feedback. En je niet laten ontmoedigen.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Ik ben geen fan van bloedworst.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

De friteuse schoonmaken.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik krijg wel eens een ingeving bij het sporten. Ik heb ook altijd een notitieboekje naast mijn bed liggen. Ideeën komen spontaan.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik kan niets bedenken. Wij koken met wat we zelf lekker vinden en mensen staan wel open om dingen uit te proberen.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik wil vooral gasten tevreden naar huis laten gaan. Een ster krijgen is leuk, maar daar werken we niet speciaal naartoe. Misschien wil ik op termijn wel een eigen zaak hebben.

De favorieten van Bo Frei

Keukengeur? Bouillon of fond die opstaat, liefst van rund

Favoriet kruid? ijzerkruid

Favoriet gastronomisch land? Limburg. Er zijn toch heel wat mooie restaurants. Laatst was ik in Valencia, daar heb ik ook super gegeten.

Cocktail of sterkedrank? Cuba Libre

Leuze/motto/spreuk/citaat Gas geven.

Kookmuziek: Mart Hoogkamer: ‘Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon’

Restaurant

Restaurant Gusto

Europalaan 38-B

3600 Genk

België

Restaurant Gusto: Op het menu


Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Reserveer
Top