Mitchell Merola

Imprevu

Mitchell Merola:

Als je ’t kunt fantaseren, kun je ’t ook maken. Dat is zowat de keukenfilosofie van Mitchell Merola, de chef en het creatieve brein van Imprévu, in Houthalen. Zijn gerechten zijn kunstwerkjes om letterlijk en figuurlijk van te smullen.

#Limburg

11 Vragen voor Mitchell Merola

1. Het DNA van Imprévu?

In Imprévu denken we graag out of the box en leggen we graag originele creaties op een bord. Maar we kleuren nooit buiten de lijntjes. We hebben het grootste respect voor de klassiekers, maar we durven er wel een heel eigen interpretatie aan te geven.

2. Je eerste kookervaring?

Wafels en cake bakken met mijn moeder.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Ik was amper 6 toen ik dat al besefte. Ik was 14 toen ik naar de hotelschool ging. Daar wist ik meteen dat ik op de juiste plek zat.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Grant Achatz, een progressieve en grensverleggende chef die anders naar een product en de wereld kijkt dan alle anderen. Hij toont dat in principe alles kan en mag.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Pasta met een goeie bolognaise

6. Eén goede raad voor beginners?

Wees niet bang om op je gezicht te gaan. Niemand is geboren als sterrenchef.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Wild waar een veel te zoete garnituur bij geserveerd wordt. En pure oesters vind ik ook niet bijzonder, maar je kan ze pimpen, natuurlijk.

8. Vervelendste keukenklus?

De dampkap kuisen

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik begin met het maken van schetsen. Dat gebeurt ofwel in alle rust ofwel in complete chaos. Het kan beide. Tekeningen hebben het voordeel dat het team ook meteen kan zien waar ik naartoe wil. Het is een goeie manier om anderen in je hoofd te laten kijken.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

We durven in principe alles. Durven hoort bij het creatieve proces

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik wil ooit een Michelinster behalen en stijgen in de Gault Millau. Dat wil niet zeggen dat ik sta te koken voor de gidsen. Ik kook voor mijn gasten. Maar ik durf de ambitie wel uitspreken.

De favorieten van Mitchell Merola

Keukengeur? Gestoofde citroenschil

Favoriet kruid? Ras el hanout

Favoriet gastronomisch land? De hele wereld. De wereld is te klein geworden om hem niet te gebruiken. Maar mijn favoriete land is België.

Cocktail of sterkedrank? Een goeie whisky sour

Leuze/motto/spreuk/citaat Gaat niet bestaat niet

Kookmuziek: Foo Fighters: ‘Erase / Replace’

Restaurant

Imprevu

Grote Baan 9

3530 Houthalen-Helchteren

België

Imprevu: Op het menu

Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Top