Bodi de Munck

Ukiyo

Bodi de Munck:

Op Ukiyo in Stekene is geen etiket te kleven. Het is een restaurant met open keuken en cocktailbar en bed & breakfast en dus ook met een ontbijtservice. Chef Bodi de Munck combineert in het restaurant de Franse met de Japanse keuken.

#Oost-Vlaanderen

11 Vragen voor Bodi de Munck

1. Het Dna van Ukiyo

Ukiyo betekent ‘genieten van het moment’. Daar draait dus alles om bij ons. We geven onze gasten een persoonlijke service. In de keuken hou ik ervan atypische smaakcombinaties te maken. Als men mij vraagt wat ik het liefste klaarmaak, is mijn antwoord steevast: “Dat wat de gast niet verwacht.”

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik groeide op in een culinaire familie en vond het leuk om thuis te experimenteren.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dat wist ik al snel. Ik hielp in de keuken en ging dan naar de koksschool. De richting die ik uit zou gaan, was van in het begin duidelijk.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Omwille van zijn werkethiek Jiro Ono, een Japanse chef die een eind in de 90 is en nog altijd actief is. Omwille van de smaken en zijn Aziatische gerechten met Franse onderbouw: Tristan Farmer.

5. Je wordt verplicht 3 dagen het zelfde te eten: wat kies je?

Ramennoedels. Japanse streetfood.

6. Eén goede raad voor beginners?

Iedereen kan alles op internet zetten. Lees boeken. Kookboeken zijn veel betrouwbaarde

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Boeuf bourguignon

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

De rioolputjes kuisen. En alles wat repetitief is.

9. Hoe zien jouw creatieven momenten eruit?

Het creatieve gedeelte kan me altijd overvallen. Alles kan me inspireren, zelfs een kleurencombinatie in een schilderij. Het uitwerken van die basisideeën en het uitschrijven van een menu, is echt wel werk waar ik eens goed moet voor gaan zitten.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

O-toro, uit het vette buikdeel van de tonijn. Of lever van zeeduivel. Dat is de foie gras van de zee. Geef me nog wat tijd en dan zet ik het op de kaart. Maar je moet je cliënteel ook de kans geven om mee te groeien.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik wil altijd gepassioneerd kunnen blijven. Dat is het hoogste goed. Als daar een ster of een goeie score in Gault Millau bij komt, zou dat een mooie erkenning zijn.

De favorieten van Bodi de Munck

Keukengeur? Sauzen

Favoriet kruid? Gefermenteerde look

Favoriet gastronomisch land? Japan

Cocktail of sterkedrank? Negroni

Leuze/motto/spreuk/citaat Teamwork makes the dream work.

Kookmuziek: Punkrock à la Rammstein en Blink-182

Restaurant

Ukiyo

Ukiyo: Op het menu


Verrassingsmenu


Let op: kies bij het maken van je reservatie voor het Jong Keukengeweld ticket. Je reservatie is pas geslaagd als je de betaling van 59 euro per persoon hebt volbracht.

Top