Branko Hoste

Chef & Zus

Branko Hoste:

Zoals de naam al doet vermoeden, is Chef & Zus in Eeklo in handen van Branko en Bodien Hoste. Broer en zus. Chef en gastvrouw. De combinatie van een gastronomische beleving en een huiselijke, gezelligheid maakt een bezoek aan Chef & Zus uniek.

#Oost-Vlaanderen

11 Vragen voor Branko Hoste

1. Het Dna van Chef & Zus

Met slechts plaats voor 20 mensen is Chef & Zus een klein restaurant. Dat past perfect in ons opzet. We houden het gezellig en bieden een persoonlijke service. Gasten moeten alleen maar genieten en ontspannen en onze seizoensgebonden gerechten ontdekken. De open keuken zorgt mee voor de warme, huiselijke sfeer. We hebben een beperkte kaart en een menu dat elke maand verandert.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Zowel mijn zus als ikzelf groeiden op in de horeca. De zaak was altijd al een deel van ons leven. Af en toe meehelpen dus ook.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dat besef kwam eerder laat. Mijn zus en ik hebben allebei psychologie gestudeerd. Nadien ging ik pas naar de hotelschool.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Michiel Rabaey, omwille van zijn creativiteit, zijn flair, zijn onophoudelijke goesting om erin te vliegen en zijn probleemoplossend denken. Hij opende mijn ogen: “Wow, zo kan het dus ook!”

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Pizza quattro formaggi.

6. Eén goede raad voor beginners?

Proeven, proeven en nog eens proeven. En altijd kritisch blijven.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Vitello tonnato. Als het kon, zouden ze dat uit de geschiedenis moeten schrappen.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Duiven fileren en schorseneren kuisen. Eigenlijk alles wat me verhindert om de mise-en-place te doen.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik verzamel alle kookboeken rond me en ik ga er eens goed voor zitten. Dat lukt dus alleen als het rustig is en ikzelf ook ontspannen ben. Bij het samenstellen van menu’s begin ik met een hoofdproduct. Dan vul ik aan.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik kan niet direct iets bedenken. We serveren wel eens iets gewaagdere gerechten als een optionele vijfde gang bij een menu. Mensen kunnen het dan weglaten als ze er geen zin in hebben.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik wil, in welke vorm dan ook, mij kunnen blijven amuseren en mijn goesting kunnen doen. Hoe de zaak er dan precies uitziet en of we al dan niet ooit een ster krijgen, is daar ondergeschikt aan.

De favorieten van Branko Hoste

Keukengeur? De geur van kruiden die een nacht gedroogd hebben. En ook de gecombineerde rum- en vanillegeur van versgebakken cannelés.

Favoriet kruid? Lavas, ook maggikruid genoemd.

Favoriet gastronomisch land? Italië

Cocktail of sterkedrank? Geturfde whisky, of een whiskycocktail

Leuze/motto/spreuk/citaat Moeilijk gaat ook.

Kookmuziek: Disturbed: ‘Stricken’

Restaurant

Chef & Zus

Koning Albertstraat 69

9900 Eeklo

België

Chef & Zus: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Top