Celine Bleys

NYDE

Celine Bleys:

Een no-nonsenserestaurant waar je geniet van lekker eten en een passend glas wijn in een zen-interieur. Dat biedt NYDE je in Borgloon. ‘Nyde’ is trouwens Deens voor genieten. Chef Celine Bleys werkt seizoensgebonden en houdt het daarom bij een beperkte kaart.

#Limburg

11 Vragen voor Celine Bleys

1. Het Dna van NYDE

We hebben een volledig vegetarisch menu. Zoiets is voor Limburg nog vrij uitzonderlijk.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Mijn papa was kok. Mijn ouders hadden een traiteurzaak waar ik vanaf mijn 12 jaar heb meegeholpen. Ik heb het van thuis meegekregen.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Vanaf mijn twaalfde wou ik dit vak in. Maar ik mocht niet, ik moest studeren. En toen ik een jaar of 16 was, heb ik nog eens duidelijk gemaakt dat ik dit echt wou gaan doen. En toen mocht het.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Elke chef is boeiend op zijn eigen manier. Ieder heeft zijn eigen aanpak en accenten. Maar voor mij is er niemand waarvan ik zeg: die moet ik volgen, of daar moet ik geweest zijn.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Garnaalkroketten, maar wel goeie!

6. Eén goede raad voor beginners?

Vertrouw in jezelf. Dat zal iedereen wel zeggen, maar het is waar. Als je blijft vertrouwen in jezelf, komt het wel goed.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Pomme moscovite. Ik vind er niks aan.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Spuitzakken vullen vind ik vervelend. Ik ben daar ook niet zo goed in.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik zit meestal aan een tafel met wat kookboeken, de seizoenskalender en misschien ook een glaasje wijn. En dan neem ik de tijd om daar even rustig over na te denken.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Niet echt. We zijn maar een kleine zaak, dus we zijn vanzelf al beperkt in wat we kunnen doen. En als ik iets wil doen, dan zet ik dat wel op het menu. Komt er veel negatieve reactie, dan verander ik dat gewoon.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Op een stabiele manier proberen verder te zetten wat we nu doen en nog groeien in mijn vak.

De favorieten van Celine Bleys

Keukengeur? Bisque, schaaldieren

Favoriet kruid? Dragon

Favoriet gastronomisch land? Niet specifiek, ik vind overal de streekeigenheid boeiend.

Cocktail of sterkedrank? Ik ben geen fan van sterke dranken. Liever wijn.

Leuze/motto/spreuk/citaat Als je iets doet, zie dat je het graag doet.

Kookmuziek: Bij ons staat de radio op. Iets Nederlandstalig dat we kunnen meezingen, wordt wel eens luider gezet.

Restaurant

NYDE

Tongersesteenweg 30

3840 Borgloon

België

NYDE: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Top