Dean Masschelein

NAST

Dean Masschelein:

Chef-kok Dean Masschelein leerde de stiel in hotelschool Ter Duinen en ontwikkelde zich verder in de keuken van Tim Boury. In Restaurant Nast neemt hij je mee in zijn eigen culinaire verhaal.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Dean Masschelein

1. Het DNA van NAST?

Ik creëerde het restaurant waar ik zelf graag zou zitten om te eten. Ik hou niet van te chique en te stijf. Voor mij mag het wel wat losser zijn, mag er zelfs een hoek af zijn. Ik werk graag met side dishes. Daarvoor werk ik graag op basis van een snack of streetfood en dat vertaal ik dan naar het gastronomische.

2. Je eerste kookervaring?

Ik maakte broodpudding. Ik denk dat ik toen in het eerste middelbaar zat.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

In het tweede middelbaar. Ik zat nog in het ASO maar voelde duidelijk aan dat ik iets met mijn handen wilde doen. Ik twijfelde tussen de koksopleiding en een opleiding tot juwelier. Ik ben blij dat ik voor de koksopleiding koos, want ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik werkte lang in Boury en naar Tim kijk ik wel op. Ook Kobe Desramaults vind ik een intrigerende kok. Daarnaast heb ik veel respect voor vaste waarden zoals Geert Van Hecke. Een sterke persoonlijkheid die vasthoudt aan wat hij wil doen en die niet zomaar meeloopt met allerhande trends.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Spaghetti Bolognaise 

6. Eén goede raad voor beginners?

Het is belangrijk om vol te houden. Geef er niet de brui aan als het niet meteen lukt, je zal je plezier er nog wel in vinden.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Fazant Brabançonne. Ik hou van wild, maar fazant is minder mijn ding.

8. Vervelendste keukenklus?

Schorseneren kuisen 

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Van iets proeven en dan in mijn herinneringen duiken. Welke combinatie komt er in mijn gedachten, wat zou er nog kunnen aan toegevoegd worden? Ik ben ervan overtuigd dat als het in het hoofd klopt, het ook op het bord zal kloppen.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Dat kan ik niet onmiddellijk bedenken.
Ik denk niet dat er iets is dat we niet op de kaart durven zetten.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Stap voor stap verder uitbreiden. We werken momenteel met een kleine equipe, ik hoop dat dat verder mag groeien. Een kaart met meer hapjes, meer side dishes, ... Zodat gasten hier van een nog betere ervaring kunnen genieten.

De favorieten van Dean Masschelein

Keukengeur? De geur van warme boter, daar geniet ik echt van.

Favoriet kruid? Citrusafrikaan

Favoriet gastronomisch land? Ik ben ervan overtuigd dat we in België op gastronomisch vlak heel wat moois neerzetten.

Cocktail of sterkedrank? Gin Fizz

Leuze/motto/spreuk/citaat Zwijgt en doe voort.

Kookmuziek: Tijdens het koken staat de muziek op de achtergrond op. Maar soms gaat het ook weleens wat luider.

Restaurant

NAST

Hondekensmolenstraat 60

8870 Izegem

België

NAST: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken


€69
Top