Destin Cannaert

Bar Bulot Zedelgem

Destin Cannaert:

De verfijnde Franse keuken leverde Bar Bulot in Zedelgem al een Michelinster op, en in 2021 de titel brasserie van het jaar. Alles draait om finesse bij chef Destin Cannaert. “Het gaat om de details”, zegt de perfectionist.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Destin Cannaert

1. Het Dna van Bar Bulot Zedelgem

We brengen de klassiekers uit de Franse keuken op een extra verfijnde manier. We puren die gerechten echt uit en zorgen voor extra beleving. Zo versnijden we bijvoorbeeld de vol-au-vent aan tafel. Ook onze locatie is bijzonder. We zitten in de prachtige hoeve waar vroeger het sterrenrestaurant Hertog Jan gevestigd was.

2. Wat was je eerste kookervaring?

In moeders keuken. Ik hielp als kleuter de groentjes al mee snijden.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

In de derde kleuterklas zei ik al dat ik kok wilde worden. Ik had zelfs een Plan B: chocolatier.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Yannick Alléno. Omwille van het volume dat hij aankan. Hij doet alles. Van fast casual dining en sushibars tot sterrenrestaurants. In al zijn zaken samen, wereldwijd, heeft hij nu 12 sterren.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Gegrilde tarbot met béarnaise.

6. Eén goede raad voor beginners?

Leer het vak bij een chef waar je je goed bij voelt. Aan je eerste werkervaring moet je een positief gevoel overhouden.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Die bestaan niet. Klassiekers zijn nu eenmaal klassiekers omdat ze goed in mekaar zitten.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Het kuisen van de friteuses.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Dat varieert. Soms duik ik in kookboeken om inspiratie te krijgen, maar even vaak borrelen de goede ideeën spontaan op. Ik heb zo mijn heldere momenten.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Daar zou ik lang over moeten nadenken. Als je het op de juiste manier brengt, kan je veel aanbieden. Ook orgaanvlees, bijvoorbeeld. Al weet je dan natuurlijk wel dat niet iedereen daar liefhebber van is.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik wil over 5 of 10 jaar nog hetzelfde doen als nu, en met hetzelfde personeel. Daar zou ik nu voor tekenen. Want goed personeel vinden is aartsmoeilijk en ik heb een geweldig team.

De favorieten van Destin Cannaert

Keukengeur? Garnaalbouillon

Favoriet kruid? Dragon

Favoriet gastronomisch land? Verenigde Staten en meer bepaald New York. Daar vind je alles.

Cocktail of sterkedrank? Manhatten

Leuze/motto/spreuk/citaat t Is alles of 't is niks.

Kookmuziek: Conga Mongo: 'Amémé'

Restaurant

Bar Bulot Zedelgem

Loppemsestraat 52

8210 Zedelgem

België

Bar Bulot Zedelgem: Op het menu

Gebakken Sint-Jakobsvruchten uit Cancale met zuurdesemcroutons en zuiderse aromaten

Handgesneden steak tartaar van West-Vlaams Rood rund met Belgische frietjes en frisse kropsla

Sabayon met compote van veenbes en vers gedraaid vanille-ijs



Let op: kies bij het maken van je reservatie voor het Jong Keukengeweld ticket. Je reservatie is pas geslaagd als je de betaling van 59 euro per persoon hebt volbracht.


Top