Dimitri Peeters

Restaurant Woods

Dimitri Peeters:

Restaurant Woods in Geel is een huiskamerrestaurant. Chef Dimitri Peters houdt van eerlijke gerechten, waarbij het pure product centraal staat. De houtskooloven geeft veel gerechten een extra grillsmaak.

#Antwerpen

11 Vragen voor Dimitri Peeters

1. Het Dna van Restaurant Woods

Woods is een totaalconcept. In een herenhuis in het centrum van Geel bezorgen we onze gasten een fijne avond. Dat begint al bij de verwelkoming. Het restaurant heeft maar 20 plaatsen. Die kleinschaligheid draagt bij tot het gezellige, warme, intieme karakter van Woods. De bediening is vlot en gemoedelijk, de gerechten zijn van gastronomisch niveau.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Mijn ouders kookten niet culinair. Ik werd al snel de ‘koker’ in huis. Dat zal begonnen zijn met het maken van pudding.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Als iemand me vroeg wat ik later wilde worden, antwoordde ik altijd: “Iets met eten.” Bakker of slager worden behoorde dus ook tot de mogelijkheden, maar het werd kok. Daar kan ik meer creativiteit in kwijt.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Scandinavische chefs in het algemeen, vanwege de manier waarop zij met hun producten omgaan.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Spaghetti bolognaise met veel kaas.

6. Eén goede raad voor beginners?

Je leert het meeste op de werkvloer. Werk zo snel mogelijk mee in keukens.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Kreeft.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Ik wil vooral creatief bezig zijn. Poetsen is een rotklus voor mij.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Dat is een onophoudelijk proces. Ik kan overal inspiratie opdoen, zowel op restaurant als op internet of sociale media. Het begint met de keuze van enkele basisingrediënten waarmee ik wil werken. Daarmee bouw ik een menu op. Ik werk volgens de seizoenen en heb dus drie maanden de tijd om een menu aan te passen. Wat trouwens niet wil zeggen dat een menu drie maanden lang helemaal hetzelfde blijft. Ook daar zit altijd wel een evolutie in.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Langoustines zijn te duur en te arbeidsintensief. Kalfszwezeriken zijn puur commercieel gezien ook geen toppers.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik wil graag mijn ding kunnen doen in mijn eigen pand ipv een huurpand. En nu ik opgenomen ben in de Gault Millau wil ik meer. Ik wil naar een hogere score groeien. 14 op 20 lijkt me een gezonde ambitie.

De favorieten van Dimitri Peeters

Keukengeur? Het aanstoven van rozemarijn

Favoriet kruid? Tijm en citroentijm en andere varianten

Favoriet gastronomisch land? Scandinavië

Cocktail of sterkedrank? Long Island Iced Tea

Leuze/motto/spreuk/citaat “De eerste honderd jaar is niet gemakkelijk.” (Je moet doorzetten).

Kookmuziek: Ik ben een fan van hiphop van de jaren 90.

Restaurant

Restaurant Woods

Restaurant Woods: Op het menu


Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Top