Elien Verhulst

VLASS

Elien Verhulst:

Een gastronomische familiezaak, zo laat VLASS in Middelkerke zich nog het best samenvatten. Elien Verhulst stapte in de zaak van haar schoonouders en is haar schoonvader opgevolgd als chef. Hij is nu chef-patissier. Schoonmoeder Tineke is de hartelijke gastvrouw die jou ontvangt en vriend Kenzo is sommelier. Vlass heeft een warm interieur met chique accenten, maar de ambiance blijft relaxed, comfortabel en gezellig.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Elien Verhulst

1. Het Dna van VLASS

We streven naar een hoog niveau, terwijl het familiale centraal staat. Heel regelmatig werken we met lokale producten. We houden ook van interactie met de klanten en bieden zo een stukje beleving voor onze gasten. Als ik bijvoorbeeld een hapje met spruitjes serveer, dan zal ik proberen met een hele tak spruitjes aan tafel te komen. We maken een eigen gin, die wordt gebruikt in amuses. We werken ook vaak met presentatiekarretjes, zoals een digestiefkar, een kaaskar, een snoepkar… Er is dus veel beweging en interactie met de klant. En dan hebben we ook nog een golfkarretje waarmee we mensen uit de buurt naar huis kunnen brengen.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik wou van kleins af in de keuken staan. Mijn ouders hadden geen horecazaak, maar ze kookten wel graag en waren heel gastvrij. Als klein kind speelde ik al restaurant, met voorgerecht en hoofdgerecht. Of ik zette een menukaart op tafel, dat soort dingen.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Sinds mijn zesde of zo. Toen had ik al in de gaten dat ik dit graag wou doen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Viki Geunes en Thierry Theys. Ik vind dat heel inspirerende mensen. Ik hou er van om te zien hoe zij als chef inspiratie naar voor brengen op een hele creatieve, maar pure manier. 

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Er is veel dat ik graag eet. Zelfgemaakte pasta misschien. En een goed gemaakte garnaalkroket.

6. Eén goede raad voor beginners?

Blijf je dromen nastreven en geef niet op. Ik ben in het verleden ook wel eens ontmoedigd geraakt door strenge chefs, of gaan twijfelen aan mezelf. Maar het zou jammer zijn als ik daardoor mijn droom had opgegeven. Als je het graag doet, moet je het zeker blijven doen.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Gebakken ganzenlever. Koriander ook, dat werkt echt niet voor mij.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Schorseneren schoonmaken

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik denk veel na tussendoor. Ik heb ook een eigen boekje waar ik tekeningen en notities in maak. Ik vertrek vaak van wat ik zelf lekker vind en kijk natuurlijk ook naar de seizoenen. De afwerking gebeurt in mijn hoofd op een rustig moment.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Makreel kan soms afschrikken, heb ik al gemerkt. Terwijl dat toch heel lekker kan zijn.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik droom ervan om als vrouw nog gekender te worden tussen de bekende chefs.

De favorieten van Elien Verhulst

Keukengeur? Verse krabben- of garnalenbisque. Of de geur van goede sauzen en fond.

Favoriet kruid? Lavas, limoenblad

Favoriet gastronomisch land? De typische Franse keuken, met boter en sauzen. Maar ook de IJslandse keuken, zoals bijvoorbeeld Souvenir in Gent die presenteert: van groenten wordt een smaakbom gemaakt.

Cocktail of sterkedrank? Gin-tonic

Leuze/motto/spreuk/citaat Teamwork makes the dream work.

Kookmuziek: Er staat altijd muziek op in de keuken, meestal de radio. Ik hoor graag iets wat een goede vibe geeft.

Restaurant

VLASS

Leopoldlaan 246

8430 Middelkerke

België

VLASS: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Assortiment Duvel
Top