Elliott Van de Velde
Entropy Restaurant
Elliott Van de Velde:
In het historische hart van Brussel nodigen chef-kok Elliott Van de Velde (Jonge Chef van het Jaar Brussel 2025 door Gault & Millau) en zijn team je uit om hun intuïtieve en bewust VEGETARISCHE gastronomische universum te ontdekken. Entropy is een nieuw soort restaurant omdat het een NGO is, die vecht tegen verspilling en streeft naar een meer circulair en rechtvaardig voedselsysteem. Alle winst wordt gedoneerd aan de non-profitorganisatie Hearth Project, die vecht tegen voedselverspilling en sociale onzekerheid. Entropy slaagt erin dat te bereiken op een gastronomische manier met een duidelijk plantaardige nadruk.

11 Vragen voor Elliott Van de Velde
1. Het Dna van Entropy Restaurant
2. Wat was je eerste kookervaring?
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
4. Wie is je grote inspiratiebron?
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
6. Eén goede raad voor beginners?
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
De favorieten van Elliott Van de Velde
Keukengeur? Als de barbecue aanstaat
Favoriet kruid? Sansho peper (Aziatische peper)
Favoriet gastronomisch land? Ik sta open voor alles. Ik neig wat meer naar Noord-Europa
Cocktail of sterkedrank? Basil Smash
Leuze/motto/spreuk/citaat Ik heb er te veel.
Kookmuziek: Als ik alleen ben kan het hard rock zijn, maar even goed opera: het hangt af van wat ik aan het doen ben en van mijn bui.

Restaurant Entropy Restaurant
Sint-Goriksplein 22
1000 Brussel
België
Entropy Restaurant: Op het menu
Menu van de chef
Driegangenmenu
Inclusief aangepaste dranken & water
69 euro