Filip De Pauw

Jerom

Filip De Pauw:

In restaurant Jerom in Antwerpen zet chef Filip De Pauw het product centraal. De eigen moestuin en lokale boeren garanderen de versheid van de seizoensgebonden gerechten. De bediening is warm, hartelijk en persoonlijk. Zowel de gemoedelijke service, het mooie kader als de exquise gerechten dragen bij tot een gastronomische beleving, waar gasten mooie herinneringen aan overhouden.

#Antwerpen

11 Vragen voor Filip De Pauw

1. Het Dna van Jerom

In Jerom werk ik met gepassioneerde mensen die onze gasten een unieke ervaring willen bieden. We hebben het grootste respect voor het product, dat we wel in een verjongend jasje steken.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Bij mijn mama thuis.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Toen ik een jaar of 7 was, kreeg ik de interesse om gerechten te kunnen creëren.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Mijn vrouw en kind. Als zij gelukkig zijn, brengt mij dat inspiratie.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Gebakken zeetong met kropsla en frietjes.

6. Eén goede raad voor beginners?

Leer je basistechnieken goed. Ze zijn de basis van alles.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Hartige pannenkoeken.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Bouten plukken voor bijvoorbeeld rillettes.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

De goeie ingevingen kunnen eigenlijk op alle momenten bij me opkomen, maar vooral als mijn hoofd rust krijgt.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ganzenlever neem ik niet graag op in een menu, wel à la carte. Er zijn veel mensen geen voorstander van dit product.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Bij elk nieuw menu probeer ik de lat iets hoger te leggen, maar dan moet het team ook mee kunnen evolueren. Ik hoop dus in de toekomst over een stabiel en gemotiveerd team te beschikken. Dat brengt rust. Als je dat kan bereiken, kan je realiseren wat je wil.

De favorieten van Filip De Pauw

Keukengeur? Gebakken schaaldieren

Favoriet kruid? Vadouvan

Favoriet gastronomisch land? Japan

Cocktail of sterkedrank? Margarita

Leuze/motto/spreuk/citaat Kalmte kan je redden. Stress maak je zelf.

Kookmuziek: Ik vind Moby top.

Restaurant

Jerom

Graaf van Egmontstraat 39

2000 Antwerpen

België

Jerom: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Assortiment Duvel

Let op: kies bij het maken van je reservatie voor het Jong Keukengeweld ticket. Je reservatie is pas geslaagd als je de betaling van 59 euro per persoon hebt volbracht.
Top