Frederik Cornelis

Restaurant Marsnil

Frederik Cornelis:

Chef bij restaurant Marsnil.

#Limburg

11 Vragen voor Frederik Cornelis

1. Het Dna van Restaurant Marsnil

We hebben een persoonlijke aanpak en gaan in contact met de gasten. We weten graag wie er komt. Ook mijn voorliefde voor seizoensgroenten en de eerlijke, pure Belgische keuken is duidelijk merkbaar. En we zijn bezig om onze oase verder uit te breiden, onder meer met een eigen wijngaard.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik was een moeilijke eter. Als kind zag ik nog geen toekomst als chef.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Gaandeweg ben ik mij in het vak gaan verdiepen. Ik ben er ook van gaan genieten vanaf het moment dat ik erin werd losgelaten.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Kobe Desramaults. Voor mensen die bezig zijn met terroir heb ik tonnen respect.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Asperges

6. Eén goede raad voor beginners?

Niet te groot starten. Zie het klein en bouw het solide uit.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Ik kan er wel enkele bedenken. Gewoonlijk gaat het om de manier waarop het gepresenteerd wordt.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

De dampkap schoonmaken.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik kan redelijk goed spontaan beginnen bedenken. Ik start vanuit het hoofdingrediënt en begin dan te bouwen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik werk met één menu en daarop staan de ingrediënten van het seizoen. Ik hou wel rekening met wat mensen graag eten, maar je kan nooit voor iedereen goed doen.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik zou graag een 14/20 willen in Gault Millau. Nu hebben we 13,5.

De favorieten van Frederik Cornelis

Keukengeur? Vers gehakte kruiden

Favoriet kruid? Rozemarijn en basilicum

Favoriet gastronomisch land? Omdat ik voor de regionale keuken ben, hou ik van Italiaans. Frans is soms wat overroepen, vind ik. En de laatste tijd ben ik fel geïnspireerd door de Scandinavische keuken.

Cocktail of sterkedrank? Negroni

Leuze/motto/spreuk/citaat Het ritme van de seizoenen

Kookmuziek: Ik onthoud heel slecht titels. Ik hou wel van wat ruigere muziek. En er mag ook een feesttintje aanhangen

Restaurant

Restaurant Marsnil

Restaurant Marsnil: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Top