Georges Athanassopoulos

Màloma

Georges Athanassopoulos:

Màloma Comptoir is een klein en gezellig restaurant in Schaarbeek waar chef Georges Athanassopoulos werkt met lokale producten die voor 90% biologisch of biodynamisch zijn. In het totaalconcept van Màloma nemen Dierenwelzijn, een minimale klimaatimpact, producten van topkwaliteit en sociale rechtvaardigheid een belangrijke plaats in.

#Brussel (Hoofdstedelijk Gewest)

11 Vragen voor Georges Athanassopoulos

1. Het Dna van màloma srl

Fermentaties nemen een belangrijke plaats in bij Màloma. Ze geven een extra smaaktoets aan de gerechten. Klanten krijgen een persoonlijke behandeling. We bellen hen een dag voor de reservatie op en vragen naar eventuele allergieën of speciale diëten. We passen menu’s op maat aan indien nodig. Daarnaast verrassen we onze gasten ook. Door aparte combinaties te maken, halen we de bezoekers uit hun comfortzone, maar zonder te shockeren. Ik heb een eigen stijl, dankzij mijn Griekse roots, mijn Franse opleiding en mijn Belgische ervaring in verschillende toprestaurants. Bij Màloma werken we graag samen met, en promoten we, lokale producenten die dezelfde visie hebben als wij.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ontbijt maken met mijn vader: eitjes en spek en champignons. Ik was 11.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Na de koksschool volgde ik nog de Vieusart Academy of Culinary Arts’ van Jean-Luc Pigneur. We kregen zes weken een intensieve training over de verschillende aspecten van de culinaire kunst: bakkerij, patisserie, slagerij, vis, chocolatier… Toen kreeg ik de vaste overtuiging om die job te gaan doen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik wil er een paar noemen. Laure Genonceau van Brinz’l omdat ze de beste teamleider is die ik ooit gezien heb en omdat ze zo vastberaden is en haar werkethiek me inspireert. Ik heb ook grote bewondering voor Alexandre Bourdas van Saquana in Honfleur (Normandië) omwille van zijn werkethiek, duurzaamheid en teamwork. Maar ik wil vooral niet voorbijgaan aan Jean-Luc Pigneur, de Belgische chef die veel reisde en werkte voor de allergrootsten van zijn generatie. Met die basis heeft hij de academie opgericht, waar jonge mensen met een kookopleiding gratis kunnen specialiseren en de kans krijgen om in de beste restaurant van België te werken.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Spaghetti carbonara. De Romeinse manier.

6. Eén goede raad voor beginners?

Wees geduldig. Gun je geest en je lichaam de tijd die ze nodig hebben om samen te smelten en om te leren samenwerken.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Foie gras

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Tomaten pellen. Vervelend, maar het is nodig.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Er is geen vast stramien. Dikwijls overvalt het me, als ik een product ruik of zie. Soms is het een herinnering aan een hap of een smaak, die ik wil reproduceren.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Neen, geen.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Over tien jaar zou ik een zaak willen hebben die autonoom en dus zelfvoorzienend is op vlak van energie en landbouw. Ik wil graag mijn eigen voedsel produceren in een duurzaam gebouw.

De favorieten van Georges Athanassopoulos

Keukengeur? Brood in de oven

Favoriet kruid? Afrikaantjes (tagetes)

Favoriet gastronomisch land? Italië

Cocktail of sterkedrank? Negroni

Kookmuziek: Yohan Papaconstantino: ‘Les mots bleus’

Restaurant

Màloma

Josse Impensstraat 3

1030 Schaarbeek

België

Màloma: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Top