Hendrik Dequeker
Locàle by Kok au Vin
Hendrik Dequeker:

11 Vragen voor Hendrik Dequeker
1. Het Dna van Locàle by Kok au Vin
De principes van het gerenommeerde Kok au Vin blijven wel in Locàle overeind: uitstekende prijs/kwaliteit, topservice en een intiem kader.
Maar in deze snel veranderende tijden wil het duo op een andere manier mensen via eten en drinken opnieuw dichter bij elkaar brengen en werkelijk laten genieten van samen tafelen. Locàle kiest resoluut voor pure smaken, lokale seizoensgebonden bio-producten en eigen bereide producten.
Chef Hendrik Dequeker en gastheer Jürgen Aerts vormen samen het dynamisch duo in Locàle.
2. Wat was je eerste kookervaring?
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
4. Wie is je grote inspiratiebron?
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
6. Eén goede raad voor beginners?
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
De favorieten van Hendrik Dequeker
Keukengeur? Smokey picanha, ons gerookt aperitiefhapje als signature dish van de zaak.
Favoriet kruid? Dille. Vooral in combinatie met groenten die uit de grond komen.
Favoriet gastronomisch land? Vlaanderen. Ik overdrijf niet. We moeten trots zijn op wat we hebben. We hebben hier fantastische producten. 85% van onze groenten komen uit Oost- en West-Vlaanderen.
Cocktail of sterkedrank? Negroni puur
Leuze/motto/spreuk/citaat Doe maar gewoon, dat is al raar genoeg.
Kookmuziek: Red Hot Chili Peppers: 'Californication'

Restaurant Locàle by Kok au Vin
Ezelstraat 21
8000 Brugge
België
Locàle by Kok au Vin: Op het menu
Menu van de chef
Driegangenmenu
Inclusief aangepaste dranken & water
69 euro