Hielko Decorte

Restaurant Floris

Hielko Decorte:

Restaurant Floris in Sint-Andries? Dat is fine dining in een hip restaurant waar vroeger een oude verffabriek gehuisvest zat. Seizoensgebonden, verfijnde gerechten: daarvoor moet je bij Floris zijn, waar we Jong Keukengeweld-chef Hielko Decorte achter de potten vinden.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Hielko Decorte

1. Het Dna van Restaurant Floris

Lokale producten staan bij ons centraal. Daarbij kijken we zowel naar de lokale boeren als naar de Noordzee vissers om de lekkerste en beste streekproducten op het bord te toveren. Altijd vers en lekker.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Mijn mama had vroeger een crèche en daar zette ik mijn eerste stapjes. Na school ging ik naar daar en hielp ik met het snijden van de groentjes en het bereiden van het eten voor de kindjes.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

In het middelbaar zat ik op judo, wat niet ver gelegen was van de hotelschool. Elke keer als ik naar training moest, passeerde ik daar en zag ik de witte koksmutsjes. Daardoor is het idee langzaam beginnen rijpen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik kijk niet meteen op naar bekende namen, maar wel naar elke chef die hard werkt en mooi werk aflevert.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Een goed, rijp stukje vlees. Dat mag met frietjes en salade, maar het is vooral het vlees dat belangrijk is.

6. Eén goede raad voor beginners?

Zet je verstand op nul en gaan!

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Tomate crevette. Ik zeg niet dat het niet lekker is, maar het is wel wat overroepen. Kort door de bocht is het gewoon een tomaat met wat grijze garnalen.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Het opkuisen van vette toestellen is niet meteen mijn favoriete werkje.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Mijn vriendin en ik gaan graag samen uit eten. Tijdens die etentjes komt de inspiratie heel vaak spontaan opzetten. Ik proef iets en begin dan meteen verder te denken wat ik er verder nog mee zou kunnen doen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Spaghetti in alle vormen en variaties. Heel lekker, maar niet meteen het meest gastronomische gerecht.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Zowel mijn vriendin als ik zijn actief in de horeca. We hopen daar in de toekomst samen in te blijven groeien. Of dat dan samen een zaak openen is, of iets anders, dat zal de toekomst uitwijzen.

De favorieten van Hielko Decorte

Keukengeur? De bereiding van een stevige fond. De beenderen, de geur van ajuin, … Ik hou van die geur!

Favoriet kruid? Rozemarijn.

Favoriet gastronomisch land? Italië. Voor de heerlijke tagliata di manzo Niet zoals wij het gewend zijn, maar klaargemaakt op die typische Italiaanse manier.

Cocktail of sterkedrank? Whiskey Sour.

Leuze/motto/spreuk/citaat Als supporter van Club Brugge gebruik ik het motto ‘oltied bluvn goan’.

Kookmuziek: In het restaurant staat meestal de radio op. Kook ik thuis, dan durf ik eerder techno opleggen.

Restaurant

Restaurant Floris

Restaurant Floris: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken

€69
Top