Jo Grootaers

ALTER

Jo Grootaers:

‘ALTER’ is Latijn voor anders. Latijn was de taal van de oude Romeinen, aan wie we de stad Tongeren danken. In het Tongeren van vandaag is ALTER het restaurant waar chef Jo Grootaers ‘out of the box’ kookt, met veel buikgevoel. Met respect voor het product haalt hij het maximum aan smaak naar boven. Zo wil het team van ALTER de gasten een gastronomische, gezellige en liefst onvergetelijke avond bezorgen in een ongedwongen sfeer.

#Limburg

11 Vragen voor Jo Grootaers

1. Het Dna van ALTER

Typisch aan de locatie is dat ons restaurant zich bevindt in een oud schoolgebouw. We werken met lekkere en lokale producten en willen dat ecologisch verantwoord doen. We proberen alles te gebruiken en streven naar zero waste.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik heb mijn moeder dikwijls geholpen in de keuken. Ik zat altijd in de keukenkasten of op het aanrecht om mee te helpen. Ik rolde mee gehakballetjes … en veel daarvan at ik ook rauw op.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

In het middelbaar volgde ik Sociale en Technische Wetenschappen. We kregen ook enkele lessen koken en ik voelde meteen dat ik die richting uit wou.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Filip Claeys van de Jonkman en oprichter van North Sea Chefs. Hij promoot heel erg het werken met producten van hier. Dat vind ik ook belangrijk, om ecologische redenen. We zouden meer Filip Claeysen in de wereld moeten hebben.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Spaghetti.

6. Eén goede raad voor beginners?

Voetjes op de grond en proberen jezelf te zijn, jouw signatuur te bepalen. Probeer je eigen stijl te ontwikkelen zonder te veel naar anderen te kijken.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Bressekip in een blaas gegaard. Ik vind dat een kip lekker krokant gebakken moet zijn en niet zo gestoomd.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Schorseneren schoonmaken.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Dat varieert. Als ik daarvoor geforceerd aan een tafel ga zitten, dan komt het niet. Soms komt het wanneer ik een lijst met seizoensproducten overloop. Het kan ook zomaar in de auto gebeuren.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik ben zelf grote fan van oesters, maar dat vind ik een moeilijk product om op het menu te zetten. Veel mensen zijn daar niet voor te vinden.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

We willen graag nog een grote verbouwing uitvoeren in het restaurant om het verder te optimaliseren en nog knusser te maken.

De favorieten van Jo Grootaers

Keukengeur? Wildfond

Favoriet kruid? Citroenverbena

Favoriet gastronomisch land? Spanje: seafood, schaaldieren

Cocktail of sterkedrank? Vermouth

Leuze/motto/spreuk/citaat Less is more

Kookmuziek: Ik hou wel van stevige muziek, metal en zo. Als band: Boysetsfire

Restaurant

ALTER

Bilzersteenweg 366

3700 Tongeren

België

ALTER: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Assortiment Duvel

Top