Jolien Van Puyvelde

Restaurant VAS

Jolien Van Puyvelde:

VAS is een culinair restaurant in Beveren, waar chef Jolien Van Puyvelde hoge kwaliteit koppelt aan een ongedwongen sfeer waarin iedereen zich thuis voelt. Eerlijke, seizoensgebonden producten staan centraal, al dan niet verrijkt met Japanse toetsen.

#Oost-Vlaanderen

11 Vragen voor Jolien Van Puyvelde

1. Het Dna van Restaurant Vas

We willen in de eerste plaats een restaurant zijn waar klanten zich thuis voelen. We zorgen voor een goede sfeer, voor originele presentaties, voor verrassingen en voor interactie aan tafel. Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk nog altijd de gerechten zelf, die we met de grootste zorg bereiden.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik was nog een kind. Mijn mama gaf kookles en ik mocht helpen als zij gebakjes maakte.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Toen ik op school kookles kreeg. Het was meteen mijn favoriete vak. Van daar ging het richting hotelschool en de goesting om kok te worden werd altijd maar groter. Echt gepassioneerd door koken werd ik toen ik stage mocht lopen en in restaurantkeukens mocht meedraaien.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Anne-Sophie Pic.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Pasta.

6. Eén goede raad voor beginners?

Geloof in jezelf.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Dat is er niet.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Ik zou nu kuisen kunnen antwoorden, maar eigenlijk vind ik dat dat er gewoon bij hoort.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Idealiter: we plannen een weekend in en babbelen twee dagen lang over eten. Maar het kan ook op grote stressmomenten. Druk zorgt bij mij voor een verhoogde creativiteit. Als er een vegetarisch koppel binnenkomt en er is niks voor voorzien, heb ik in no time een menu voor hen bedacht.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ganzenlever uit principe en kingkrab omdat het te duur is.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Nu huur ik nog een pand. Ik zou graag ooit een eigen restaurant hebben. Een hoge score in Gault Millau of een ster zijn leuke erkenningen. Daar droomt stiekem elke chef van.

De favorieten van Jolien Van Puyvelde

Keukengeur? Een bisque. Maar ook wel de geur van versgebakken brood.

Favoriet kruid? Gefermenteerde soja

Favoriet gastronomisch land? Japan

Cocktail of sterkedrank? Porn Star Martini

Leuze/motto/spreuk/citaat Never change a winning recipe

Kookmuziek: Alles van Queen

Restaurant

Restaurant VAS

Kloosterstraat 13

9120 Beveren-waas

België

Restaurant VAS: Op het menu

Voorgerecht

Ceviche | Schelvis | Kumquat | Yoghurt


Hoofdgerecht

Kalf | Bloemkool | Zwarte look | Sjalot


Nagerecht

Pruimen | Witte chocolade | Bergamot


Aangepaste dranken

Top