Jordy Ruijsen

Roosendaelhof

Jordy Ruijsen:

Logeren in een romantische B&B én lekker tafelen? Dat kan bij Bistro Roosendaelhof.
Chef-kok Jordy Ruijsen serveert hier lekker, puur en heerlijk eten in een prachtig kader.

#Antwerpen

11 Vragen voor Jordy Ruijsen

1. Het DNA van Bistro Roosendaelhof?

Je vindt ons in een mooi historisch gebouw uit de achttiende eeuw in Geel. We brengen hier een verfijnde en toffe keuken: eerlijk, kwaliteitsvol en smaakvol. We geloven in de korte keten en werken daarom zoveel mogelijk samen met lokale boeren.

2. Je eerste kookervaring?

Mijn eerste ervaring deed ik thuis op, bij mijn ouders. Toen ik een jaar of acht was, begon ik al mee te koken. De passie voor koken is daar beginnen sluimeren.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dat was al zo in de lage school. Ik keek altijd naar SOS Piet en dat ligt toch ook een stukje aan de bron waarom ik kok wilde worden.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Piet Huysentruyt. Ik keek graag naar zijn programma’s en vond het leuk om te zien hoe hij problemen oploste en altijd goede raad gaf. Ooit was hij eens in de buurt en toen ben ik er op mijn fiets naartoe gereden om een handtekening te vragen.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Een moeilijke vraag, maar ik kies voor lasagne.

6. Eén goede raad voor beginners?

Volg je passie en je gevoel. Durf. Veel jonge mensen twijfelen of ze de stap durven zetten. Niet doen, maar gewoon proberen! Als je niet probeert, weet je nooit of het gelukt zou zijn.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Gentse Waterzooi. Op school vond ik er al weinig aan. Een gerecht dat ik nooit echt lekker zal vinden.

8. Vervelendste keukenklus?

Vacumeren. Omdat je daar veel tijd mee verliest die je aan meer kostbare zaken zou kunnen besteden.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Dat gebeurt heel vaak doorheen de dag. Ik kijk al eens een filmpje, of zie iets passeren van collega’s. Ik schrijf veel op en hou alles bij. Het moment dat er dan keuzes moeten worden gemaakt, begint het leggen van de puzzel.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Kalfsnieren. We hebben er in het verleden al over getwijfeld, maar we vrezen dat er te weinig publiek voor is.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik wil in de eerste plaats een mooi verhaal schrijven in Bistro Roosendaelhof. Maar ik droom er ook van om ooit naar Spanje te verhuizen. Daar zou ik graag enkele gastenkamers openen en voor mijn gasten koken. In Spanje deed ik ooit stage en daar heb ik mijn hart toch een beetje verloren.

De favorieten van Jordy Ruijsen

Keukengeur? De oven die opengaat en de geur van versgebakken koekjes uit zanddeeg die je tegemoet komt... heerlijk!

Favoriet kruid? Tijm

Favoriet gastronomisch land? Spanje. Ik kook gevarieerd en je zal regelmatig Japanse of Italiaanse invloeden merken. Maar Spanje is en blijft mijn favoriet.

Cocktail of sterkedrank? Negroni

Leuze/motto/spreuk/citaat Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

Kookmuziek: Dat varieert enorm. Meestal hebben we wel iets uptempo opstaan. Een half uurtje voor de service begint, mag dat nog wat omhoog. Overdag hoor je hier altijd muziek, maar tijdens de service gaat die af zodat we ons goed kunnen concentreren.

Restaurant

Roosendaelhof

Roosendaelhof: Op het menu

Apéro

Limoncello - Citroen – Rozemarijn – Gember

OF 

Mango – passievrucht – gember – citroen (mocktail)

Hapjes van onze chef

****

Voorgerecht

Carpaccio langoustine – Curry – Groene appel – Mango

****

Hoofdgerecht

Marbled McKeen Beef - Pommes pont neuf – Cevenne ui – Knolselder

****

Dessert

Texturen van chocolade

Koffie – Tonkaboon – Vanille


Het menu is onder voorbehoud en kan wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van producten.


Aangepaste dranken 

65 euro 


• Aanpassingen aan het menu zijn altijd mogelijk mits wij met dagverse producten werken.
• Allergieën dien tevoren worden medegedeeld. 
Aanpassingen die niet tevoren worden gemeld bij de reservatie kunnen een meerprijs met zich meebrengen.

Top