Karel Van Oyen
Nonam
Karel Van Oyen:

11 Vragen voor Karel Van Oyen
1. Het Dna van Nonam
Ik serveer de gerechten waar ik zelf ook fan van ben. Ik ben een kok die zijn buikgevoel volgt. De basis is vrij klassiek, maar daar geef ik graag een wereldse toets aan. In het restaurant werken we met menu’s. Daarnaast hebben we ook nog een à la carte kaart voor de lunch en voor het diner op woensdag en donderdag.
2. Wat was je eerste kookervaring?
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
4. Wie is je grote inspiratiebron?
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
6. Eén goede raad voor beginners?
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
De favorieten van Karel Van Oyen
Keukengeur? Versgebakken brood
Favoriet kruid? Mag ik de vraag omdraaien en zeggen waar ik niet graag mee werk? Peper. Er zijn andere en betere manieren om een gerecht pikanter te maken. Peper biedt geen meerwaarde: zout kan een gerecht verrijken, maar peper niet.
Favoriet gastronomisch land? Neen. Ik heb veel gereisd en gebruik invloeden van over de hele wereld.
Leuze/motto/spreuk/citaat Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers hangen.

Restaurant Nonam
Sluizenkaai 1
9000 Gent
België
Nonam: Op het menu
Menu van de chef
Driegangenmenu
Inclusief aangepaste dranken & water
€69