Lars Block

Bistro Bink

Lars Block:

Bistro Bink vind je op een plek in hartje Turnhout waar het oude industriële drukkerijverleden is omgebouwd tot een moderne stadswijk. De originele houten vloer en gewelven tonen de geschiedenis van het pand en geven de zaak sfeer en karakter. Chef Lars Block laat zijn gasten genieten van een pure keuken die het product in al zijn eenvoud laat spreken, vaak geïnspireerd door internationale smaken.

#Antwerpen

11 Vragen voor Lars Block

1. Het Dna van Bistro Bink

We zijn een gastronomische bistro. Bistro slaat dan vooral op het gevoel dat de mensen er moeten hebben. Je hoeft bij ons geen pak te dragen. Voor ons is een casual, ongedwongen sfeer belangrijk. Dat, samen met een pure lekkere keuken in een oud industrieel pand vormt ons totaalpakket.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Toen ik klein was, ging ik ’s morgens naar beneden als mijn ouders nog sliepen. Ik keek dan naar Samson en Gert een kookte voor mezelf al eens een eitje, want dat had mijn vader mij geleerd. Wanneer mijn ouders beneden kwamen, had ik ontbijt gemaakt. Dat waren de eerste stapjes.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Behalve het maken van die ontbijten, lette ik ook goed op wanneer mijn grootmoeder soep maakte. Ik keek mee en dacht: dat lijkt me iets voor mij. Ik wist ook dat ik geen echte student zou worden. Ik wou iets met mijn handen doen. Zo heb ik voor hotelschool gekozen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Mijn grootouders. De werkethiek van mijn grootvader. Later als twintiger, Alex Bourdain en Marco Pierre White, vooral voor hoe ze tegenover gastronomie staan. Gewoon spontaan genieten en uitproberen.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Moeilijk. Dame Blanche. Of een goed gebakken sole met gepersilleerde aardappelen. Maar ik hou ook enorm van wild.

6. Eén goede raad voor beginners?

Een doel voor ogen hebben en niet stoppen. Iedereen kent wel eens een tegenslag. Bij alles waarin je wil uitblinken, zijn er mensen die je onderuit willen halen. En gewoonlijk is dat omdat ze jaloers zijn omdat ze het zelf niet kunnen. Dus niet opgeven.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Hopscheuten. Het vakwerk erachter is bewonderenswaardig, maar ik vind er niks aan. Doe ze een blinddoek om en ik ben ervan overtuigd dat 99% van de mensen het verschil niet proeft tussen hopscheuten en sojascheuten.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Fonds passeren.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

De momenten wanneer er niet te veel prikkels zijn van buitenaf. Bijvoorbeeld wanneer ik buiten in de natuur ben, tijdens het wandelen in een bos of op vakantie. Of wanneer ik ga jagen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Capretto: geitenlam. Ik heb dat eens gegeten op vakantie in Tenerife. Maar hier krijg je dat aan de straatstenen niet kwijt. Nochtans is het te vergelijken met melklam.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik droom van chambres d’hôtes in het buitenland, maar dat is een doel op lange termijn. En ergens waar het goed weer is, zodat mijn vriendin ook mee wil.

De favorieten van Lars Block

Keukengeur? Wild, dat is een soort pure oergeur.

Favoriet kruid? Citroenverbana

Favoriet gastronomisch land? Waar ik zelf al geweest ben: Alaska. Ze hebben er heel pure producten, zoals vis en kreeft.

Cocktail of sterkedrank? Moscow Mule

Leuze/motto/spreuk/citaat Zien is proeven (als je naar een marktje gaat, of je ziet ergens iets liggen: neem het mee en proef het eens).

Kookmuziek: Als ik alleen ben, zet ik graag klassiek op. Ik kijk ook altijd naar het nieuwjaarsconcert. Niets te opera-achtig, eerder Bach of Beethoven. Daar geldt ook weer: het zijn pure instrumenten, je kan je daar niet achter verstoppen.

Restaurant

Bistro Bink

Bloemekensgang 12

2300 Turnhout

België

Bistro Bink: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Assortiment Duvel
Let op: kies bij het maken van je reservatie voor de Jong Keukengeweld formule, enkel beschikbaar in de maand maart! Je reservatie is pas correct afgerond na betaling.

Top