Laurens Snykers

Leeuw

Laurens Snykers:

Brullen van genot, dat zal je misschien doen bij Leeuw Restaurant in Hasselt. De zaak heeft een keuken waarin klassieke gerechten een persoonlijke toets krijgen: eigentijds, eigenzinnig en jeugdig. Lokale en seizoensgebonden producten spelen de hoofdrol. Die worden herkenbaar en zo puur mogelijk gebracht door chef Laurens Snykers.

#Limburg

11 Vragen voor Laurens Snykers

1. Het Dna van Leeuw

Het is het type restaurant waar ik ook zelf graag ga eten. Omdat we zijn gevestigd in een herenhuis lijkt het misschien fancy; we hebben ook wel oude elementen gebruikt. Maar onze stijl is heel casual. Geen tafelkleden, geen gedoe, gewoon fine dining. We brengen een herkenbare en luxueuze keuken met ‘nen hoek af'. Leeuw is trouwens mijn sterrenbeeld. Toen ik op de computer aan het uitwerken wat wat voor zaak ik wou uitbouwen, had dat bestand als titel ‘Leeuw’. Uiteindelijk is die naam is gebleven.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Bij mama en oma. Ik denk dat ik zes was toen ik mijn eerste kookles heb gekregen. Eten stond centraal bij ons. Het eerste wat ik mocht maken, waren eieren en pannenkoeken.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dat is nog een hele tijd tegengehouden door m’n familie; die stond daar niet achter. Uiteindelijk mocht ik toch naar de hotelschool.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik respecteer alle collega’s. Het is knap dat er verschillende stromingen zijn geweest: moleculaire, Scandinavische, .. Het belangrijkste blijft het product. Voor alle chefs waarvoor ik heb gewerkt, heb ik respect. Ik heb veel van hen geleerd.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Pasta meatballs.

6. Eén goede raad voor beginners?

Blijf in jezelf geloven. Dat klinkt cliché, maar blijf koppig doordoen en koken wat je zelf leuk vindt.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Alles met zalm. Met zalm doe je me echt geen plezier.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Met mensen gaan praten als je dat niet wil. Die verplichte sociale praatjes.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Je kan dat niet pushen of opzoeken. Bij mij komt dat spontaan, in een gesprek bijvoorbeeld. En seizoenen zijn vaak een goede inspiratie of drijfveer.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Wij zijn bewust minder met dure producten gaan werken of met fragiele producten, zoals langoustines en foie gras. Orgaanvlees is ook iets dat mensen minder graag hebben, ik wel. We gaan dat niet per se uit de weg.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik ben niet zo gericht op de toekomst. Ik ben heel blij met en ook best wel trots op wat we nu al hebben gerealiseerd.

De favorieten van Laurens Snykers

Keukengeur? Bakken van coquilles of vlees. Goede boter en iets wat daar in ligt.

Favoriet kruid? Kervel. Kervelsoep van de oma, heerlijk!

Favoriet gastronomisch land? Vlaanderen. Alles wat bij ons uit de regio komt. Als ik op vakantie ben, eet ik wat daar de specialiteit is

Cocktail of sterkedrank? Vermouth tonic of amaro tonic

Leuze/motto/spreuk/citaat Luiheid wint elke race.

Kookmuziek: Meestal staat er restaurantmuziek op. Bij drukke periodes en als we allemaal wat moe zijn, is het ook soms wat hardere techno, of metal. Iets opzwepend.

Restaurant

Leeuw

Kapelstraat 51

3500 Hasselt

België

Leeuw: Op het menu

VerrassingsmenuTop