Laurent Law

Amuzee

Laurent Law:

Het is geen toeval dat ‘zee’ verwerkt zit in de naam van Amuzee in Zeebrugge. Chef Laurent Law focust met zijn keuken op dagverse en seizoensgebonden producten recht uit de Noordzee: oesters, schaal – en schelpdieren en natuurlijk vis. Daarbij stelt hij ook vissoorten voor die minder gekend zijn. Gasten genieten van al het lekkers en van het uitzicht … op de zee.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Laurent Law

1. Het Dna van Amuzee

Ik kom zelf uit een vissersfamilie en heb een grote liefde voor de Noordzee en alles wat die biedt. We zetten in op kwaliteit, korte keten, pure producten, frisse en fijne smaken. Op die manier is de zaak een weerspiegeling van wie wij zijn, ook wel een tikje tegendraads en niet alledaags.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Tomaat garnaal, dat maakte ik al toen ik 5-6 jaar was.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

In het eerste of tweede middelbaar. Ik wou eerst een carrière op zee, maar dat ‘scheepsrekenen’ lukte niet zo goed. Het andere wat ik graag deed, was koken. Uiteindelijk heb ik de twee kunnen combineren.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Bartholomeus vind ik zeker inspirerend. Die ongedwongen stijl bevalt me. Chef Bart Desmidt is gewoon wie hij is. Filip Claeys vind ik ook interessant.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Langoustines.

6. Eén goede raad voor beginners?

Ga het niet altijd te ver zoeken. Keer geregeld terug naar de basis.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Kaviaar. Er zijn chefs die denken dat als ze kaviaar op hun gerecht leggen, het gerecht dan goed is. En over de prijs-kwaliteit valt ook vaak nog wat te zeggen.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

De dampkap schoonmaken.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Het zijn plotse ingevingen. Die komen soms door aan de haven te gaan wandelen, of door zelf eens lekker te gaan eten. Ook de producten zelf of trends brengen me op ideeën.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik ben nog bang om tarbot op de kaart te zetten, omdat de prijzen nu zo hoog zijn. Kreeft is nog zo’n voorbeeld.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Een goed draaiende zaak, waar de mensen steeds tevreden naar buiten gaan. Ik hoop een mooi, vast cliënteel op te bouwen. En het liefst wil ik naar een locatie gaan waar we met ons gezin en de zaak alles onder één dak hebben.

De favorieten van Laurent Law

Keukengeur? Citrus

Favoriet kruid? Citrus-afrikaantjes en wakata

Favoriet gastronomisch land? Azië in het algemeen

Cocktail of sterkedrank? Rum en saké

Leuze/motto/spreuk/citaat Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee.

Kookmuziek: Techno. Ben Böhmer.

Restaurant

Amuzee

Zeedijk 12

8380 Brugge

België

Amuzee: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Top