Lawrence Elliott

De Kleinen Bistro

Lawrence Elliott:

Chef Lawrence Elliott is van in het prille begin betrokken bij zijn gerechten. De groenten die hij gebruikt, plukt hij zelf in de pluktuin om de hoek. De Kleinen Bistro in Westmalle blinkt dan ook uit in eerlijke en lokale producten.

#Antwerpen

11 Vragen voor Lawrence Elliott

1. Het Dna van De Kleinen Bistro

In De Kleinen Bistro brengen we gastronomie op een laagdrempelige manier. We verkopen geen show. De essentie is het gerecht. De plukboerderij bepaalt het menu en zorgt ervoor dat we alleen met de allerbeste producten werken. Bij een leverancier krijg je wat je krijgt; wij kiezen de groenten terwijl we ze plukken. Dat is arbeidsintensief, maar het is het waard. Bovendien is het super ontspannend. Laat mij knolselder uit de grond halen en ik amuseer me kapot.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik hielp appelcake te maken toen ik 6 of 7 jaar was.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Als 16-jarige nam mijn baas me mee naar een goed restaurant. Daar gingen mijn ogen open.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Alle chefs die heel natuurlijk en heel lokaal werken.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Vol-au-vent, en maak daar gerust zeven dagen van.

6. Eén goede raad voor beginners?

Wandel eerst voor je gaat lopen. Keep it simple en sla geen stappen over. Leer eerst de eenvoudige dingen tot in de perfectie uit te voeren.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Foie en tonijn, omwille van de duurzaamheid. Er bestaan genoeg alternatieven voor.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Garnalen pellen.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Het plukken bij de boer. Daar ontstaan de eerste, prille ideeën.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Witte truffel. Een topproduct, maar zo moeilijk om het te verkopen, gezien de prijs.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ver in de toekomst kijken werkt averechts bij mij. Dat doe ik niet. Maar ik ga alsmaar meer de groentenrichting uit, denk ik. Nog klimaatbewuster werken, dus. Nog meer nadruk leggen op lokale groenten. En dit meer als hoofdproduct zien, gecombineerd met duurzame vis & vlees van goede kwaliteit.

De favorieten van Lawrence Elliott

Keukengeur? Een smeulende barbecue

Favoriet kruid? Dragon

Favoriet gastronomisch land? Spanje, vooral het noorden: Bilbao, San Sebastian, Asturië

Cocktail of sterkedrank? Whisky sour

Leuze/motto/spreuk/citaat Pluk de dag. Dat slaat ook op onze pluktuin.

Kookmuziek: Tash Sultana: ‘Jungle’

Restaurant

De Kleinen Bistro

Antwerpsesteenweg 190

2390 Westmalle

België

De Kleinen Bistro: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Assortiment Duvel
Top