Louis Vermassen

PUUR

Louis Vermassen:

Chef Louis Vermassen houdt er niet van dingen moeilijker te maken dan ze zijn. De naam van zijn restaurant in het centrum van Kruisem maakt alle verdere uitleg overbodig. En voor de slechte verstaander wordt die nog in kapitalen geschreven: PUUR. Duidelijk genoeg zo?

#Oost-Vlaanderen

11 Vragen voor Louis Vermassen

1. Het Dna van PUUR

We brengen gastronomie in een ongedwongen, losse sfeer. We vinden het fijn dat ervaren fijnproevers de weg naar PUUR vlot vinden, maar we vinden het ook zalig om mensen te ontvangen die hun eerste stappen in de gastronomische wereld zetten. Met onze eerlijke topproducten en onze kenmerkende losse sfeer kunnen we iedereen aanspreken. Laagdrempelige gastronomie: daar staan we voor.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik hielp als kind mijn grootmoeder al bij het bakken en het maken van desserts.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Ik ben pas in de horeca beginnen werken toen ik 18 was. Ik studeerde eerst businessmanagement. Daarna ben ik pas naar Koksijde gegaan.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

In het algemeen Peter Goossens en Tim Boury. En persoonlijk alle mensen die me in Koksijde de stiel geleerd hebben, en Mattias Maertens, die nog altijd mijn klankbord is.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Pizza van de Pizza Hut. Een guilty pleasure.

6. Eén goede raad voor beginners?

Neem overal waar je gaat een schriftje mee om aantekeningen te maken en ideeën te noteren. En geef nooit op.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Vol-au-vent.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

De kaasgarnituren of het maken van kaasbordjes.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

De inspiratie kan op verschillende manieren komen. Ik start met na te denken over de hoofdingrediënten. Als ik die bij mekaar heb, wordt het idee uitgewerkt. We doorlopen dan een aantal testfases en finetunen het tot het gerecht helemaal op punt staat.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik zou nog wel graag een feestzaal op gastronomisch niveau uitbaten. En ik wil graag een coach of mentor zijn voor jonge chefs.

De favorieten van Louis Vermassen

Keukengeur? Kaneel en Steranijs

Favoriet kruid? Tijm

Favoriet gastronomisch land? Portugal heeft een zeer goeie keuken en is nog onbekend.

Cocktail of sterkedrank? Whisky Sour

Leuze/motto/spreuk/citaat “Wuven, duven en grasmachines, je kunt er bluven achter lopen” (wijven, duiven en grasmachines, je kan er blijven achter lopen)

Kookmuziek: Iron Maiden: ‘Fear of the dark’

Restaurant

PUUR

Hoogstraat 7

9770 kruisem

België

PUUR: Op het menu

Voorgerecht

Kalf - kervelwortel - mierikswortel

Hoofdgerecht

Fazant - herfsttruffel - butternut

Dessert

Appel - vanille - kaneel


Aangepaste dranken

Assortiment Duvel

Top