Marijn Jaenen

Nores

Marijn Jaenen:

Nadat chef Marijn Jaenen en zijn vrouw negen jaar lang een drukke brasserie hebben uitgebaat, openden ze een klein jaar geleden noRes. Hier verwennen ze hun gasten in een minimalistisch decor met een gastronomische topervaring.

#Limburg

11 Vragen voor Marijn Jaenen

1. Het DNA van NoRes?

NoRes staat voor een creatieve keuken met eerlijke producten en dat voor een eerlijke prijs. We proberen bovendien zo seizoensgebonden mogelijk te koken. Ons team deelt een passie voor gastronomie en dat voel je wanneer je hier binnenstapt.

2. Je eerste kookervaring?

Mijn interesse voor koken was er al vroeg. De reden daarvoor? Mijn grootmoeder die een bijna zelfvoorzienend huishouden had. Ze maakte duivensoep van wat opa in het jachtseizoen schoot, had een fantastische moestuin, … Van haar leerde ik veel.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Op het moment dat ik besefte dat ik niets anders kon (lacht). Ik heb eerst een gewone ASO-opleiding gevolgd en dan was het voor mij, zoals voor zoveel jongeren, een zoektocht naar wat ik eigenlijk wilde doen. Na twee jaartjes vanalles geprobeerd te hebben, heb ik het antwoord op die vraag gevonden en startte ik met een kookopleiding. In de brasserie die mijn vrouw en ik later overnamen én waar we elkaar leerden kennen, startte ik aan de afwas en schoof zo stelselmatig door in de keuken. Tot de toenmalige chef-kok vertrok en ik zijn taken overnam. Dat voelde als thuiskomen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Er is niet één persoon die ik bewonder. Ik doe wél mijn hoedje af voor chefs die constant op hoog niveau werken. Ik heb onnoemelijk veel respect voor wie die de zotste dingen creëert en slaagt in zijn of haar ambities.

5. Je wordt verplicht drie dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Een lekkere, Italiaanse pizza. Ik hou van brood en vind het enorm interessant hoe goed deeg gemaakt wordt. Wij maken zelf ook ons zuurdesembrood. Als ik drie dagen hetzelfde moet eten, ga ik dus zonder twijfel voor een oerdegelijke, Italiaanse pizza.

6. Eén goede raad voor beginners?

Het is helemaal ok om in het begin veel fouten te maken. Dat moet je zelfs doen, want daarvan leer je. Schaaf je kennis en kunnen iedere dag bij en zet door. Besef dat fouten maken erbij hoort en dat iedereen door dat proces is moeten gaan.

7. Meest overroepen klassiek gerecht?

Kreeft Bellevue.

8. Vervelendste keukenklus?

De tijdrovende werkjes die toch noodzakelijk zijn, zoals garnalen pellen of kersen ontpitten.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Voor een nieuw menu start ik altijd vanuit seizoensgebonden producten. Mijn gezin is kunstzinnig aangelegd en ook ik denk vooral vanuit kleuren. De combinatie van de juiste kleuren, zowel eten als porselein, doen een bord helemaal tot zijn recht komen.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft te zetten?

Moeilijk om hier iets te benoemen. Een gerecht dat ik zelf niet graag lust, zal ik niet snel op de kaart zetten en ook met gerechten waarvan ik vrees dat mensen het niet appreciëren let ik wel op.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

We zijn nog maar recent gestart, dus we willen nu vooral een zaak uitbouwen die winstgevend is. Maar ook een restaurant waar de werksfeer goed zit en we met een ambitieus team samenwerken. Tegelijk vind ik het heel belangrijk om een goede balans te vinden tussen gezin en werk. Dat is iets wat we negen jaar lang niet hebben gehad. Die keuze maken we nu bewust wél.

De favorieten van Marijn Jaenen

Keukengeur? De geur van chocolade.

Favoriet kruid? Daslook

Favoriet gastronomisch land? Japan.

Cocktail of sterkedrank? Een lekkere negroni.

Leuze/motto/spreuk/citaat Echte perfectie in de keuken komt voort uit passie, precisie, en de nooit aflatende drang om het beste te creëren.

Kookmuziek: Dat varieert. We zetten vaak De Tijdloze op. Tijdens de voorbereidingen kiezen we dan weer gemakkelijker voor techno.

Restaurant

Nores

Hooiweg 51

3800 Genk

België

Nores: Op het menu

Verrassingsmenu 


Aangepaste dranken 


65 euro 

Top