Pierre-Jean Antoine
SAN Sablon
Pierre-Jean Antoine:
Gastronomie in een kom. Dat vind je bij SAN Sablon in Brussel. Chef Peij, voluit Pierre-Jean Antoine, volgt de filosofie van de Belgisch-Koreaanse eigenaar en chef Sang Hoon Degeimbre en voegt daar zijn eigen accenten aan toe.

11 Vragen voor Pierre-Jean Antoine
1. Het Dna van San Sablon
We zweren bij lokale, verse, seizoensgebonden producten. Groenten zijn méér dan een bijproduct bij ons. We brengen het beste van alle werelden: een mix van de lokale, mediterrane en Aziatische keuken in een bowl aan tafel.
2. Wat was je eerste kookervaring?
Ik zal een jaar of 10 geweest zijn. In de keuken van mijn meter.
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Toen ik stopte met mijn ingenieursstudie omdat ik besefte dat dat niet mijn ding was en ik een baantje aannam als keukenhulp. Er ging een wereld voor mij open.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
Sang Hoon Degeimbre. Ik heb drie jaar bij hem gewerkt in L’air du temps in Liernu.
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
Friet met mosselen.
6. Eén goede raad voor beginners?
Doe alles met passie. En werk voor je klanten, niet voor geld.
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
Hamburgers. Ik snap het niet.
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
Schillen in het algemeen.
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Die vinden plaats in het restaurant zelf, na de service, of op verlofdagen. Ik vertrek vanuit de seizoengroenten die op hun best zijn. Daar werk ik ideetjes mee uit. Meestal liggen er dan kookboeken in de buurt. Niet voor de recepten op zich, maar ze vormen het juiste decor en sfeer om over eten na te denken.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Kaviaar en soms truffel. We werken maar met twee menu’s, dus maken we keuzes die niet te excentriek zijn.
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
Ik ben van Aarlen en werk nu in Brussel. Ik zou graag ooit een eigen restaurant hebben en dichter bij mijn familie werken, voor een betere balans in mijn leven.
De favorieten van Pierre-Jean Antoine
Keukengeur? Alles wat geroosterd wordt en goud begint te worden. Geur is belangrijk voor mij. Ik vertrouw heel erg op geuren als ik kook.
Favoriet kruid? Huacatay (tagetes minuta) uit Peru. Soms ook Peruaanse zwarte munt genoemd.
Favoriet gastronomisch land? Frankrijk. Zuid-Frankrijk in het bijzonder.
Cocktail of sterkedrank? Gin-tonic
Leuze/motto/spreuk/citaat Heb ik niet.
Kookmuziek: Worakls: ‘Adagio for square’

Restaurant SAN Sablon
Joseph Stevensstraat 12
1000 Brussel
België
SAN Sablon: Op het menu
Voorgerecht
Hapje
Zoals een Vitello Tonato
Hoofdgerecht
Vis van de dag, groentebrunoise, aardappelemulsie
Nagerecht
Tarte tatin
Versnapering
Aangepaste dranken
1 glas witte wijn - 1 glas rode wijn - water