Pieter Coomans

Restaurant Wingerd

Pieter Coomans:

Restaurant Wingerd is op veel vlakken - maar altijd in de beste betekenis van het woord - ‘een specialleke’.
Chef Pieter Coomans legt er atypische gerechten en aparte combinaties op je bord.
Laat je lekker verrassen in het landelijke Vorselaar.

#Antwerpen

11 Vragen voor Pieter Coomans

1. Het DNA van Wingerd?

Wingerd is een omakase-restaurant. Omakase betekent ‘Ik laat het aan u over’, waarbij ‘u’ verwijst naar de chef. We serveren dus verrassingsmenu’s, van start tot einde. Ik maak daarbij graag gebruik van gefermenteerde en lokale producten. Achter de schermen werken we erg duurzaam en streven we het ‘zero waste’-principe na.

2. Je eerste kookervaring?

In de bakkerij van mijn grootvader. Ik was 10 jaar.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Ik ben een laatbloeier. Ik was 28 toen ik ben beginnen koken en de volwassenopleiding in Ter Duinen begon te volgen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Mijn vader. Geen kok, maar wel gewoon een keiharde werker.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Pistolets met préparé.

6. Eén goede raad voor beginners?

Doe het met passie of doe het niet.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Kalfsfricassee.

8. Vervelendste keukenklus?

De dampkap poetsen.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik loop ’s nachts te ijsberen door mijn ‘smaakbibliotheek’: een verzameling van weckpotten en fermentaties, die de basis vormen van de smaken die uiteindelijk op het bord komen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Neen. Ons concept, waarbij mensen het volste vertrouwen geven aan de chef, leent zich daar ook toe.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Geen idee wanneer dat is, maar als ik voel dat ik mijn plafond bereikt heb, denk ik dat ik stop. Ik zie mezelf niet jarenlang in herhaling vallen. Elke dag moet beter kunnen zijn dan de vorige.

De favorieten van Pieter Coomans

Keukengeur? Ajuin die aangestoofd is met goed wat look: zalig!

Favoriet kruid? Peper

Favoriet gastronomisch land? Japan

Cocktail of sterkedrank? Dark & Stormy

Leuze/motto/spreuk/citaat Geniet vandaag. Herhaal morgen.

Kookmuziek: Fairmont: ‘Gazebo’

Restaurant

Restaurant Wingerd

Restaurant Wingerd: Op het menu

Voorgerecht 

verras-me-nu

Hoofdgerecht 

verras-me-nu

Dessert

verras-me-nu


Aangepaste dranken

Assortiment Duvel


Let op: kies bij het maken van je reservatie voor het Jong Keukengeweld ticket. Je reservatie is pas geslaagd als je de betaling van 59 euro per persoon hebt volbracht.



Top