Pieter Puype

Barisdam bistro

Pieter Puype:

Barisdam is een sfeervolle gastronomische bistro, gelegen op het platteland in het charmante dorpje Werken, bij Kortemark. De kaart van chef Pieter Puype wisselt geregeld en is seizoensgebonden met een wereldse touch.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Pieter Puype

1. Het Dna van Barisdam bistro

Ik ben slager van opleiding. Ik werk graag met wat je klassiek zou beschouwen als slachtafval: stukken vlees die je anders niet vindt op restaurant. Dat wordt verwerkt of puur geserveerd. Ik werk ook zonder ‘tralala’, dus geen schuimpje of zo.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Boules de Berlin met mijn oma, ik moet een jaar of 8 zijn geweest.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Vanaf mijn 3 jaar wist ik: ik wil slager worden. Ik wil met vlees bezig zijn. En na de slagersopleiding heb ik beslist om nog hotelschool te volgen en toen is het versprongen. Ik was 17.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik kan niet echt namen noemen. Ik doe eigenlijk zelf mijn ding.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Witloof met hesp.

6. Eén goede raad voor beginners?

Veel ervaring opdoen, en in verschillende zaken. Niet blijven plakken bij één zaak. Misschien ook niet bij één soort zaak. Ga werken in restaurants, traiteurzaken, slagerijen zelfs. Er is overal wat te leren. En leg meteen een receptenboekje aan, waarin je je recepten noteert.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Kaviaar, pomme moscovite. Ik vind dat zijn geld niet waard.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Look pellen, langoustines pellen.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

De inspiratie komt tijdens mijn werk. Of wanneer ik de tuin onderhoud, komt er ook wel eens een idee binnenwaaien.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Witte truffel. Dat is een product dat te duur is om in onze bistro aan te nemen. En ook hersentjes.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Groeien. En misschien ooit nog een andere uitdaging, in deze sector, of in een andere. Maar we zijn nu juist twee jaar bezig ….

De favorieten van Pieter Puype

Keukengeur? Truffel, versgebakken brood, wild, wildfond.

Favoriet kruid? Specerij: komijn. Kruiden: dille en dragon

Favoriet gastronomisch land? Japan, India. En de Italiaanse keuken is uiteraard ook top.

Cocktail of sterkedrank? Cocktail: Negroni. Sterke drank: bruine rum of Chartreuse

Leuze/motto/spreuk/citaat Af en toe eens gek doen om het niet te worden.

Kookmuziek: Meestal staat er geen muziek op in de keuken. Maar als ik iets moet kiezen, ga ik voor Metallica.

Restaurant

Barisdam bistro

Werkenstraat 82

8610 Kortemark / Werken

België

Barisdam bistro: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Top