Ruben Aendekerk

Food Emotions

Ruben Aendekerk:

Bij Food Emotions in Hamont-Achel draait alles om het product, het seizoen en de passie. Moeder natuur schenkt de producten en de seizoenen. De passie komt van het gedreven team onder leiding van chef Ruben Aendekerk, dat al vijf jaar hecht samenwerkt

#Limburg

10 Vragen voor Ruben Aendekerk

1. Het Dna van Food Emotions

Zoals de naam het zegt, is emotie belangrijk. Niet alleen voor de klanten, ook voor het team van Food Emotions. We laten ons dus niet in een strak keurslijf duwen en doen vooral waar we zin in hebben. Lokaal werken met seizoensgebonden producten is wel een rode draad.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Spaghettisaus maken bij mijn moeder in de keuken.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

In het tweede middelbaar. Ik kookte graag én was er goed in.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Er zijn er veel. In België bewoner ik Bert Meeuwis erg. Internationaal is Gregory Berger van onderwaterrestaurant Ossiano in Dubai een van mijn favorieten, omdat hij visueel zo sterk is.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Puree met verse vissticks, verse tartaar en verse kropsla.

6. Eén goede raad voor beginners?

Wees geduldig. Gun jezelf de tijd om te groeien.

7. Wat is de vervelendste keukenklus?

Garnalen pellen.

8. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Die vinden per definitie plaats na 22u. Ik zet me aan een tafel, en breng mezelf in de stemming met de juiste muziek en een verzameling kookboeken rond me.

9. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Kalfshart. Dat is ongelooflijk lekker. Ik durf het niet. Nóg niet, want het blijft ergens in mijn achterhoofd zitten. Ooit doe ik het. ’t Is een kwestie van het perfect te combineren en te presenteren.

10. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik werk nu nog voor iemand anders. Ooit wil ik een eigen zaak hebben. En het klinkt misschien raar, maar het speelt in mijn hoofd om ooit een pinchobarketen in België op te starten.

De favorieten van Ruben Aendekerk

Keukengeur? Een bisque die pruttelt.

Favoriet kruid? Vadouvan. Een kruidenmix met o.a. look en ui.

Favoriet gastronomisch land? Spanje. Maar zeker ook België.

Cocktail of sterkedrank? Moscow Mule

Leuze/motto/spreuk/citaat Het leven is geen ponykamp. Je moet er zelf iets van maken.

Kookmuziek: The greatest switch van StuBru: uren plezier!

Restaurant

Food Emotions

Bosstraat 160

3930 Hamont-Achel

België

Food Emotions: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken


Top