Ruige Vermeire

L.E.S.S. Eatery

Ruige Vermeire:

Bij L.E.S.S Eatery, bij chef Ruige Vermeire, draait alles om sharen en samen wereldse smaken te ontdekken. Dat sharen gaat verder dan alleen maar de gerechten die de chefs bereiden. Het is een totaalervaring met een werelds interieur, open keuken met counterseats, funky beats en bijpassende wijn- en cocktail kaart

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Ruige Vermeire

1. Het Dna van LESS Eatery

De naam komt van de 4 woorden Love Eat Share Smile (LESS). Bij ons heerst een informele sfeer. Er is iets luidere muziek en professionele service zonder dat het stijf wordt. We hebben ook een spectaculair zicht op de keuken en een super comfy interieur. We willen dat het aanvoelt als ontsnappen uit Brugge en naar een Metropool gaan.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Thuis mocht ik al snel koken voor ons gezin, met zes broers. Het was meteen ‘voor echt’: veel te dikke pannenkoeken in grote massa als avondeten.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Ik was 4 jaar toen ik zei dat ik kok wou worden. Toen ik 5 was, wou ik chef-kok worden.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Het was mijn moeders droom om kokkin te worden, maar zij mocht niet. Dat heeft mij een drive gegeven om er voor te gaan. Realiseren wat zij altijd wou, was voor mij een mooie eerste basis. Mijn grootste inspiratie en energie haal ik vooral uit de mensen die in mijn team en keuken staan. De mensen in mijn directe omgeving. Mijn grootste voorbeelden zijn chefs die met de nodige humor en een mooie portie ‘leading by example’ een groep mensen tot een team vormen en samen met hen bereiken wat ze maar willen.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Witloof in hesp.

6. Eén goede raad voor beginners?

Relativeer, maar blijf proactief bezig.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Ik heb het niet zo voor orgaanvlees.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Ik kan niet meteen iets bedenken. Ik kan wel bewust pushen op de dingen waar anderen motivatie te kort komen. Ik zie het als een leuke uitdaging. Ik vind het bijvoorbeeld fantastisch om bieslook te snijden, of inktvissen volledig op te kuisen ... dingen waar anderen totaal geen zin in hebben.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Als ik een idee heb, laat ik dat eerst wat rijpen en kijk ik al eens rond naar de producten die ik ervoor kan gebruiken. Gewoonlijk komt er via smaak of techniek wel iets uit de bus waar ik verder mee kan. Ik overweeg ook al vroeg of het idee economisch verantwoord blijft. Indien nodig zoek ik dan creatieve oplossingen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ondertussen weet ik dat door een bepaalde benaming of omschrijving een gerecht minder of net meer populair kan zijn. Het is niet zozeer het product waar iemand op kan afknappen, maar hoe je het brengt.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik geniet van mensen die de vibe voelen bij ons. Die wil ik de komende jaren blijven finetunen, zowel op vlak van Food, maar evengoed met muziek en onze service een bruisende zaak uitbouwen die mensen overtuigt. 10 jaar geleden had ik niet gedacht te staan waar ik nu sta, maar ik zie me minstens even hard groeien en ontwikkelen en vooral digitaal gaan op werkvlak.

De favorieten van Ruige Vermeire

Keukengeur? Smoked merg

Favoriet kruid? Shiso

Favoriet gastronomisch land? Azië in het algemeen

Cocktail of sterkedrank? Shibuya Sour (cocktail met vodka en shiso)

Leuze/motto/spreuk/citaat Service!’

Kookmuziek: In L.E.S.S. is het StuBru tijdens de mis en place. Als de service nadert, smijten we er wat uptempo muziek op om ons op te pompen, en tijdens de service staan de boxen ook in de keuken aan, met dezelfde playlist als in het restaurant: ‘curated By Sonhouse’ Eén ding is zeker, zonder muziek gaat het niet zo vlot.

Restaurant

L.E.S.S. Eatery

't Zand 21

8000 Brugge

België

L.E.S.S. Eatery: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken
Assortiment DuvelLet op: kies bij het maken van je reservatie voor het Jong Keukengeweld ticket. Je reservatie is pas geslaagd als je de betaling van 59 euro per persoon hebt volbracht.

Top