Sven Fonteyn

Dante

Sven Fonteyn:

Gastronomie beleven in een huiselijke sfeer? Daarvoor moet je bij Dante zijn. Chef-kok Sven Fonteyn inspireert zich op de Franse keuken maar verrast je met de nodige speelse, internationale invloeden.

#Vlaams-Brabant

11 Vragen voor Sven Fonteyn

1. Het Dna van Dante

DANTE is een klein restaurant, met een beperkt aantal couverts dat ik samen met mijn vrouw, Otis, uitbaat. Bij ons voel je meteen een heel familiale sfeer. Onze kinderen die hier soms rondlopen, dragen daar zeker ook toe bij. We noemen het dan ook graag een huiskamerrestaurant. Mensen komen hier voor het lekkere eten, maar ook voor de gezellige en ontspannen sfeer waarin iedereen volledig tot rust kan komen.

2. Je eerste kookervaring?

Mijn schoonvader Luc had vroeger een cateringbedrijf. Daar kookte ik wel eens mee. Dat was echter ruim voor mijn carrière in de horeca want ik was oorspronkelijk marketeer.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Een 7-tal jaar geleden heb ik mijn bureaujob vaarwel gezegd en stapte ik een restaurant in de buurt binnen (Maison Belge) met de boodschap: ik heb misschien geen diploma, maar ik ben wel gemotiveerd en ik wil graag (leren) koken. Zo is de bal aan het rollen gegaan.

4. Wie is je inspiratiebron?

Er is niet één grote chef waar ik naar opkijk. Iedereen die in de branche zit kan me inspireren. Ik heb respect voor iedereen die een restaurant runt, want ik weet hoe hard werken het kan zijn en hoeveel creativiteit ervoor nodig is. Een warm hart draag ik toe aan Axel Collona-Cesari, Chef van Cent Pour Cent*. Hij heeft me de kneepjes van het vak geleerd en heeft Otis en mezelf 100% gesteund in onze beslissing om een eigen zaak te openen.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Spaghetti bolognaise.

6. Eén goede raad voor beginners?

Hou je ogen open en leer van de mensen rondom je waarmee je samenwerkt. Je bent nooit volleert. De volgende stap is werken aan je eigen signatuur.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Ik hou niet van kaviaar. Dus een gerecht met kaviaar.

8. Vervelendste keukenklus?

Vacumeren is niet mijn meest favoriete bezigheid.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Mijn creativiteit wordt meestal geïnspireerd door het seizoen of waar ik op vakantie ben geweest. Zo waren we onlangs in Madeira en dat merk je in ons huidige menu.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Er is niet meteen iets dat ik niet op de kaart durf zetten. Wat wij lekker vinden en kunnen omtoveren tot een gastronomisch bordje, kan je bij ons op het menu zien verschijnen.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Wij dromen van een mooie toekomst, zonder precies te bepalen hoe die er moet uitzien. DANTE ligt ons nauw aan het hart en we doen er alles aan om de passie die we ervoor voelen aan onze gasten over te brengen. Dat proberen we elke keer beter te doen, voor onszelf maar zeker ook voor onze gasten.

De favorieten van Sven Fonteyn

Keukengeur? De geur van vers brood.

Favoriet kruid? Een gerookte paprika.

Favoriet gastronomisch land? Spanje, omwille van de verscheidenheid. Van goede tapasrestaurants tot driesterrenzaken, je vindt het er allemaal. Ik hou ook van de invloed van het Mediterraanse klimaat op eten.

Cocktail of sterkedrank? Een lekkere margarita.

Leuze/motto/spreuk/citaat Ik zeg in de keuken vaak ‘tandje bij of tandje minder”

Kookmuziek: Geen specifieke muziek, maar de radio staat wel altijd op.

Restaurant

Dante

Jennekensstraat 75

3150 Haacht

België

Dante: Op het menu

Verrassingsmenu 


Aangepaste dranken 


69 euro

Top