Terence McGarrity

Paroles Paroles

Terence McGarrity:

In Paroles Paroles in Oostende laat chef-kok Terence McGarrity zich inspireren door de feestelijke sfeer en smaken van bars in Barcelona, Berlijn en Parijs. Het resultaat? Een steeds wisselend eigentijds menu met wereldse invloeden.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Terence McGarrity

1. Het DNA van Paroles Paroles?

In Paroles Paroles zetten we volop in op het sharing verhaal. Sharing, dus geen tapas. Elk gerechtje is gemaakt om met twee personen te delen. Kom je met twee? Dan raden we je aan om samen vier à vijf gerechtjes te nemen, om dan op het ritme van de keuken te delen. Gecombineerd met de side dishes op de kaart stel je zo je eigen menu samen. We zijn oorspronkelijk vertrokken vanuit de mediterraanse keuken, maar het afgelopen jaar ontwikkelden we ons concept verder. Intussen is de internationale keuken onze inspiratie en proef je bij ons gerechten uit de keukens van alle continenten.

2. Je eerste kookervaring?

De meeste mensen verwijzen naar hun moeder of grootmoeder die lekker kookte. In mijn familie is echter niemand gebeten door het kookvirus. Mijn familie zat allemaal in de paarden- of rallywereld. Mijn papa was paardentandarts en reisde veel voor zijn job. Al heel jong vergezelde ik hem naar het buitenland. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met restaurants en eten. Die restaurantbezoekjes met mijn vader in het buitenland zijn de start geweest voor mijn liefde voor eten en koken.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dat is geleidelijk aan gegroeid. Rond mijn twaalfde wist ik het en was het een logische keuze voor me om naar de hotelschool te gaan.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik ben fan van heel wat chefs, maar het is niet bij hen dat ik mijn inspiratie haal. Ik haal mijn inspiratie meer uit verschillende keukens. De Spaanse keuken is er daar zeker eentje van. Maar zeker ook de Japanse en Thaise, frisse smaken. Ik haal de meeste inspiratie uit de mediterraanse en de Aziatische keuken. Veel koriander, citrus en frisse smaken dus.

5. Je wordt verplicht drie dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Echte Mexicaanse taco’s.

6. Eén goede raad voor beginners?

Noteer al je recepten en hou ze bij voor de toekomst. Wees ambitieus en streef naar de volgende functie. Overhaast echter niet. Het is veel moeilijker om als chef te absorberen en bij te leren dan als sous-chef.

7. Meest overroepen klassiek gerecht?

Dame Blanche. Ik heb het al zo vaak gezien en gemaakt, dat ik geen zin meer heb om het op de kaart te zetten.

8. Vervelendste keukenklus?

Er is niet meteen iets dat ik écht niet graag doe. De vervelendste keukenklusjes kunnen soms heel mediterend zijn.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik laat de seizoenen het menu schrijven. Mijn inspiratie haal ik vooral uit mijn vele reizen én uit de verschillende plaatsen waar ik al heb gewerkt. In het verleden werkte ik in Dubai, Spanje, op riviercruises, .. Daarnaast heb ik ook onnoemelijk veel kookboeken waar ik inspiratie uit haal. Daar ga ik dan creatief mee aan de slag om met een eigen vernieuwend idee te komen.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft te zetten?

Paardenvlees zal ik principieel nooit op de kaart zetten. Verder hebben we de luxe dat onze kaart elke drie maanden volledig wijzigt. Dat geeft veel vrijheid en zorgt ervoor dat we mogen experimenteren. Een gerecht dat als ‘gedurfd’ wordt gezien, is vaak vooral onbekend. Ik vind het fantastisch als gasten het dan toch proberen en daarna meer willen.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Op termijn wil ik zeker nog naar het buitenland trekken. Maar momenteel ligt mijn focus volledig op Paroles Paroles. Als alles goed blijft gaan, willen we onder dezelfde naam nog nieuwe concepten ontwikkelen.

De favorieten van Terence McGarrity

Keukengeur? Citroengras en kaffir limoen.

Favoriet kruid? Combo van munt en koriander.

Favoriet gastronomisch land? Japan. Ik ben een liefhebber van rauwe producten, iets waar Japan toch pionier in is. Ik ben zelf eerder speels en neem niet alles even serieus, maar ik heb wel een grote appreciatie voor het Japanse streven naar perfectie.

Cocktail of sterkedrank? Ik heb zowel Ierse als Belgische roots: mijn vader is afkomstig uit Ierland, mijn moeder een echte Oostendse. Als half Ier ga ik hier vol overtuiging voor Ierse whisky.

Leuze/motto/spreuk/citaat Eat as much as you can, everywhere.

Kookmuziek: In de keuken staat altijd muziek op. Doorgaans rock-‘n-roll, af en toe afgewisseld met techno.

Restaurant

Paroles Paroles

Paroles Paroles: Op het menu

Voorgerecht(en) 


Tiradito Rode Poon 
-
Softshell Crab Bun 

Hoofdgerecht(en) 

Wilde eend 
-
Pumpkin Gnocci 
-
Gegrilde maïs 

Dessert

Passie - Banaan - Chocolade 


Het menu is onder voorbehoud en kan wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van producten.

Aangepaste dranken 


69 euro 

Top