Thomas Van der Flaas

Restaurant Seir

Thomas Van der Flaas:

Hedendaags en smakelijk eten, betaalbaar en verzorgd door een jong team. Dat vind je bij Seir in Kasterlee. ‘Seir’ is trouwens hoe het woord ‘serre\’ wordt uitgesproken in het plaatselijk dialect. Het team staat garant voor volwaardige gerechten van lokale producten.

#Antwerpen

11 Vragen voor Thomas Van der Flaas

1. Het Dna van Restaurant Seir

Voor ons staat het plezier voorop, meer dan recensies en sterren. Leuk is onze open keuken, met doorgeefruimte in het restaurant. De klanten kunnen zien hoe we borden dresseren. De gasten zitten op draaistoelen. We merken vaak dat ze kijken naar wat er gebeurt en dat dit een gespreksonderwerp wordt aan tafel. Voor ons is een open keuken ook fijn. Zo kan je zien aan wie je serveert.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Als kind wou ik al iets in koken doen, Vader en moeder stonden daar wel achter en dus heb ik hotelschool gevolgd. Ik gedijde daar goed.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dat is gaandeweg geëvolueerd.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Er zijn veel mensen waar ik naar opkijk. Wat Bartholomeus in Knokke doet, vind ik knap. Filip Claeys, bij wie ik stage heb gelopen, is iemand die mij mee gevormd heeft. En ook Alex Verhoeven wil ik vernoemen. Je kan een goede kok zijn, maar voor een bloeiende horecazaak moet je ook een ondernemer zijn. Ik ben alvast kok en ik kan me laten omringen door mensen die sterk zijn in ondernemen. Dat maakt ons sterk.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Ik ben van de Kempen, dus ik ga voor worst met rode kool. Ik vind dat superlekker, zeker met pickles.

6. Eén goede raad voor beginners?

Laat je omringen door mensen die mee aan de kar willen trekken. Alleen is het heel erg moeilijk.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Gehakt op bladerdeeg met daar een hele truffel in. Ik heb er mensen enthousiast over horen vertellen, maar voor mij is dat too much.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Het schillen van groenten. Maar ik ben goed omringd, dus ook daar maken vele handen licht werk.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik neem de tijd om aan mijn bureau te zitten en te laten komen wat komt. En als het niet komt, dan ga ik even iets anders doen. En praten met de rest van het team werkt ook. Het ene idee brengt het andere mee.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik heb eens één menu gemaakt waar ik zelf gek van was. Ik had veel technieken gebruikt, maar mensen hoefden het niet. Het was te speciaal en eigenlijk stond ik mezelf te veel te bewijzen.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Gaandeweg dingen bereiken die we eerst niet konden dromen. We hebben nu een eigen zaak, we hebben Tomorrowland al gedaan, we zullen zien wat er nog lukt met ons team. We proberen het elk jaar wat beter te doen en hopen dat dat wordt opgemerkt. En ik hoop ook privé gelukkig te zijn. Koken is één ding, maar ik hoop nog op een mooi gezin. En dan de balans vinden tussen die zaken.

De favorieten van Thomas Van der Flaas

Keukengeur? Als het brood uit de oven komt. Dat is ook het moment waarop we voelen: het is 11u, de mise-en-place is gebeurd, we gaan starten.

Favoriet kruid? Ik heb geen favoriet. Look, tijm, salie, citroengras vind ik allemaal fijn. Het hangt af van het gerecht.

Favoriet gastronomisch land? Japan. Smaken kunnen daar een gerecht naar een ander niveau tillen, soms door maar iets kleins toe te voegen. Gerechten zijn er licht en vol van smaak.

Cocktail of sterkedrank? Gin-tonic… alles met gin.

Leuze/motto/spreuk/citaat Gelukkig zijn. Je kan bezig zijn met cijfers, met ingrediënten, maar uiteindelijk draait het maar om één ding: je geluk en je gezondheid. Dan kan je bergen verzetten.

Kookmuziek: Vlaamse muziek. Sam Gooris: ‘Basketsloefkes.’

Restaurant

Restaurant Seir

Geelsebaan 40

2460 Kasterlee

België

Restaurant Seir: Op het menu


Verrassingsmenu

Aangepaste dranken

Top