Tom Bollen

Restaurant Taratata

Tom Bollen:

Taratata in Hasselt is een menu-restaurant, waar vlees- en visliefhebbers en vegetariërs aan hun trekken komen. Groenten staan meestal centraal. Chef Tom Bollen verwent zijn gasten met smakelijke en eigenzinnige bereidingen, vertrekkend van de klassieke basis en met wereldse invloeden. Dit alles overgoten met de Limburgse ‘Gemütlichkeit’.

#Limburg

11 Vragen voor Tom Bollen

1. Het Dna van Restaurant Taratata

De naam ‘taratata’ zou mengelmoes betekenen. Wij hebben het restaurant overgenomen in 2021 en hebben de naam behouden. Wij proberen een warme en gezellige plaats te creëren waar iedereen zich direct thuis en op zijn gemak voelt in een leuk, warm en industrieel interieur. Wat je niet veel vindt, is dat wij veel met bieren werken, alleen craft bieren. Die worden geschonken als foodpairing bij de menu, of à la carte. We hebben een bierkaart en een wijnkaart.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Dat moet thuis zijn geweest bij de mama en de papa.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Al vrij vroeg, maar ik durfde niet de stap te zetten naar de hotelschool. Ik heb dan eerst 5 jaar elektromechanica gevolgd. Maar dat koken bleef kriebelen. Uiteindelijk heb ik mijn middelbare studies niet afgemaakt en ben op leercontract voor restauranthouder gegaan.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

De chefs bij wie ik gewerkt heb, in het bijzonder Viki Geunes en Luc Bellings. Viki heeft als selfmade man maar liefst 3 sterren bij elkaar gekookt: amai! Zijn manier van denken was vaak mindblowing en zeker voor een jonge knaap is zoiets indrukwekkend! Bij Luc kregen we veel vrijheid. Dat heeft mij leren denken als ondernemer en me op weg gezet om een team te leiden. En ja, dat is soms ook met lange -ij. De manier waarop Bart Desmidt van Bartholomeus zijn restaurant uitbaat, is top. Ik heb er nooit gewerkt, ben er wel laatst gaan eten. Het was mijn beste eetervaring in lange tijd.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Schnitzel met bloemkool en champignonroomsaus. Een beetje nostalgie.

6. Eén goede raad voor beginners?

Doe zoveel mogelijk ervaring op, leer en werk zo veel en zo hard mogelijk! HWPO: ‘Hard Work Pays Off’. En als het niet in je bloed zit, stop er dan mee.. Een koks- of horeca-opleiding volg je niet om de zoveelste opleiding te volgen.. Die volg je uit passie!

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Pommes moscovite. Ik eet het wel graag, maar wat ze er soms voor durven tellen! Wij maken een vegetarische versie: een pommes moscotarisch: smeuïge aardappel puree met kaviaar van zwarte look en jus van algen. Die heeft veel smaak en is veel voordeliger … (knipoog)

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Dampkap poetsen.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik heb geen vast stramien, dat komt en gaat. Ik ben wel vaak creatief aan het nadenken, vooral in de auto. Ook vroeg in de ochtend is voor mij een heel creatief moment.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik ben gek van kalfszwezeriken, maar helaas denkt er niet iedereen zo over. Konijn is ook zoiets dat moeilijk ligt. Meestal ben ik wat eigenwijs en doe ik het toch.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik ben geen fan van op lange termijn te denken.

De favorieten van Tom Bollen

Keukengeur? Aanstoven van look en sjalotten

Favoriet kruid? Bieslook

Favoriet gastronomisch land? België

Cocktail of sterkedrank? Moscow Mule / Warme sambuca

Leuze/motto/spreuk/citaat Speciaal? Dat is met ketchup, mayonaise en uitjes! Ik zeg ook dikwijls: “Wie bewaart, die heeft wat” en “Beter scheef erin dan recht erlangs”.

Kookmuziek: Ik ben een grote liefhebber van Vlaamse muziek. Clouseau: ‘Nobelprijs’ , Gorki: ‘De redder’

Restaurant

Restaurant Taratata

Kempischekaai 7c

3500 Hasselt

België

Restaurant Taratata: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Top