Tom Vermeiren

Wilford T

Tom Vermeiren:

Een bezoek aan Wilford T aan de Wilfordkaai in Temse is een feest voor alle zintuigen. Je ruikt de heerlijke geuren uit de open keuken van chef Tom Vermeiren, je proeft zijn culinaire hoogstandjes en je kijkt naar moderne kunst, want je eet in een kunstgalerij.

#Oost-Vlaanderen

11 Vragen voor Tom Vermeiren

1. Het Dna van Wilford T

Genieten van kunst en van lekker eten gaan samen bij ons. Ik leg graag de nadruk op het pure product. Topproducten spreken immers voor zich. Wel probeer ik ze nog extra verfijning en diepgang te geven door verrassende combinaties te maken, waardoor ze nog beter uit de verf komen.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Als 8- of 9-jarige hielp ik al mee cake te bakken op woensdagmiddag. Als beloning mocht ik de potten uitlikken.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Toen al. Als ik een jaar of 8 was, dus. Maar mijn vader zag dat niet zitten. Ik heb dus geduld moeten uitoefenen voor ik aan de opleiding kon beginnen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik heb er een paar. David Martin, bijvoorbeeld. Maar ook Olivier Nasti, vanwege zijn passie en zijn buikgevoel. Maar Wouter Vandervieren is wellicht mijn belangrijkste inspiratiebron. Ik heb zeven jaar voor hem gewerkt en enorm veel van hem geleerd.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Nasi Goreng.

6. Eén goede raad voor beginners?

Neem je tijd om te leren en haak niet te snel af. In twee woorden samengevat: ‘Heb geduld’.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Klassiekers kunnen niet overroepen zijn. Ze hebben hun status verdiend.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Heel simpel: langoustines kuisen, omdat ik daar allergisch op reageer.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik moet er ontspannen voor zijn. Op restaurant bijvoorbeeld, bij een goed glas wijn.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Neen, ik zou niet direct iets kunnen verzinnen. Juist omdat ik mijn gasten al eens graag verras.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik ben nooit tevreden. Mijn ideale toekomstbeeld is dus beter zijn dan ik nu ben. Maar da’s natuurlijk vrij algemeen. Als ik het iets concreter wil maken, zou ik zeggen: een Parijse bistro uitbaten in Steendorp.

De favorieten van Tom Vermeiren

Keukengeur? De combinatie van look en boter

Favoriet kruid? Look

Favoriet gastronomisch land? De regio Elzas en Vogezen in Frankrijk.

Cocktail of sterkedrank? Negroni

Leuze/motto/spreuk/citaat Bellen is bestellen

Kookmuziek: Muziek van dj Hot Since 82

Restaurant

Wilford T

Wilford T: Op het menu

Verrassingsmenu

Top