Tubo Logier
Aster
Tubo Logier:
In de bruisende Brusselse Dansaertstraat vinden we restaurant Aster. Hier roert chef-kok Tubo Logier in de potten. Hij zorgt voor zijn gasten
voor een totaalervaring met een heerlijk tasting menu.
11 Vragen voor Tubo Logier
1. Het DNA van Aster
Aster is een klein maar fijn restaurant met 24 couverts. Ons menu is gefocust op vis en groenten. We werken daarbij zo lokaal mogelijk en alles wordt op houtskool klaargemaakt.
2. Wat was je eerste kookervaring?
Geen romantische verhalen over leren koken met familie in de keuken bij mij. Ik raakte geïnteresseerd in koken door diverse kookprogramma’s op televisie. Indertijd waren het vooral Piet Huysentruyt en Jamie Oliver waar ik naar keek.
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Toen ik de keuze moest maken om op een ‘gewone’ school te blijven of naar de koksschool te gaan. Ik koos voor het tweede en mijn ouders wilden dan dat ik naar Ter Duinen trok. Een keuze die ik me nooit heb beklaagd.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
Ik heb respect voor heel wat chefs, maar ik zal nooit iemand blindelings volgen of kopiëren. Het is belangrijk om je eigen identiteit te ontwikkelen zonder daarbij te veel naar anderen te kijken.
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
Eieren. Ik vind het lekker en je kan er vanalles mee doen. Als ik naar een eiland zou vertrekken en ik mocht één ingrediënt meenemen? Dan zou ik ook voor een ei kiezen.
6. Eén goede raad voor beginners?
Zorg dat je gemotiveerd bent. Dat is niet alleen een goede raad voor beginnende koks of ondernemers. Als je wil slagen in gelijk welke carrière is motivatie van cruciaal belang.
7. Meest overroepen klassiek gerecht?
Dat vind ik een moeilijke. Ik kan me niet meteen een klassiek gerecht voor de geest halen dat ik echt overroepen vind.
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
Er zijn wel dingen die minder leuk zijn, maar wat moet gebeuren dat moet gebeuren. In de kokschool zijn we daar netjes op gedrild.
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Spontaniteit is belangrijk voor de creativiteit. Inspiratie komt meestal vanzelf, soms op momenten dat je het niet verwacht. Maar je kan het ook opwekken, door bijvoorbeeld naar de boerderij te gaan en te kijken welke producten er zoal zijn.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Dat is het voordeel aan een eigen restaurant: je kunt doen wat je wil. Ik denk niet dat er een gerecht is dat ik niet op mijn kaart durf te zetten.
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
We zijn nu aan een mooi project bezig. Dat wil ik de komende tijd verder blijven ontwikkelen en er zoveel mogelijk uit halen. Op heel lange termijn is het mijn droom om weg te trekken uit de stad en op het platteland iets nieuws op te starten.
De favorieten van Tubo Logier
Keukengeur? De geur van bruine boter in de pan.
Favoriet kruid? Ik gebruik graag citrusafrikaan en lieve-vrouwe-bedstro.
Favoriet gastronomisch land? Ik vind het moeilijk om één specifiek land te noemen. Ik heb een zwak voor de keukens in Scandinavië, maar ook voor wat je in Frankrijk aan de Atlantische Oceaan eet.
Cocktail of sterkedrank? Een Americano
Leuze/motto/spreuk/citaat Ik zal de uitspraak van een van mijn chefs nooit vergeten: ‘Het maakt niet uit wat je doet, maar het is belangrijk dat het altijd een eigen identiteit heeft’.
Kookmuziek: Muziek staat altijd op: van schlagermuziek tot hardere rock. Alles hangt af van het humeur van de dag.
Restaurant Aster
Antoine dansaertstraat 202
1000 Brussel
België
Aster: Op het menu
Verrassingsmenu
Aangepaste dranken
69 euro