Yoshi Mariën

Hertebos

Yoshi Mariën:

Een huiskamerrestaurant. Zo omschrijft chef Yoshi Mariën Hertebos graag. De sfeer is warm en gezellig, de bediening persoonlijk. Maar de gerechten zijn van een niveau dat je maar in bitter weinig huiskamers zal aantreffen.

#Antwerpen

11 Vragen voor Yoshi Mariën

1. Het Dna van Hertebos

Hertebos is een vrij klein restaurant, met slechts 20 plaatsen. De kleinschaligheid beschouwen we als een groot voordeel. Die troef spelen we uit. Een intieme zaak kan je makkelijker extra gezellig maken. Gasten voelen zich snel thuis bij ons. De keuken is verfijnd, vers en seizoensgebonden. Onze signatuurgerecht is de kingkrab met lookboter, kokosjus en rode curry.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Als 10- of 12-jarige bij moeder in de keuken. Ik wilde altijd meehelpen.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Tv-programma’s zoals ‘Mijn restaurant’ wakkerden de goesting aan om kok te worden. Het idee om mensen blij te kunnen maken door lekker voor hen te koken, heeft me nooit meer los gelaten. Ik ben op mijn 12 al naar de hotelschool gegaan.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Sergio Herman was een van de eerste chefs naar wie ik echt opkeek. Zijn visie over hard blijven werken en altijd alleen maar het beste willen spreekt me nog steeds aan.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Frieten met een entrecote en sla.

6. Eén goede raad voor beginners?

Je zal veel uren moeten kloppen, dus wees niet bang om te werken. En ga ervoor als je het echt wil.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Paling in ‘t groen.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Aardappelen schillen. Dat heb ik ooit teveel gedaan. Dat komt nooit meer goed.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

In volstrekte rust. Ik ben op mijn creatiefst als ik een paar dagen niet in het restaurant moet zijn. Die ontspanning heb ik nodig. Het samenstellen van menu’s begint altijd met het zoeken van de beste seizoenproducten die er te krijgen zijn. Kookboeken kunnen een hulp zijn om de inspiratie te laten opkomen of in een bepaalde richting te duwen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Pomme moscovite. Kaviaar op een patat: dat moet je durven serveren.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Hetzelfde als nu. Ik wil graag in een kleinschalig restaurant blijven werken. Als we onze vaste klanten kunnen behouden, ben ik tevreden. Dat betekent immers dat we het goed doen. Een ster of een andere erkenning is altijd mooi meegenomen. Maar daar doen we het niet voor.

De favorieten van Yoshi Mariën

Keukengeur? De basis van een fond of saus, zeker met laurier en tijm erin.

Favoriet kruid? Vadouvan. Dat is een curryachtige, Indische specerijenmix

Favoriet gastronomisch land? Nederland. Het heeft enorme stappen gezet de jongste jaren en is een boeiend, culinair land geworden.

Cocktail of sterkedrank? Moscow Mule

Leuze/motto/spreuk/citaat Passion for food. Dat is trouwens een deel van ons logo.

Kookmuziek: Cherry moon: ‘The house of house’

Restaurant

Hertebos

Wijnegemsteenweg 123-124

2970 ‘s Gravenwezel

België

Hertebos: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken


Top