Baptiste Villanneau

SAN Sablon

Baptiste Villanneau:

Gastronomie in een kom. Dat vind je bij SAN Sablon in Brussel. Chef Baptiste volgt de filosofie van de Belgisch-Koreaanse eigenaar en chef Sang Hoon Degeimbre en voegt daar zijn eigen accenten aan toe.

#Brussel (Hoofdstedelijk Gewest)

11 Vragen voor Baptiste Villanneau

1. Het Dna van San Sablon

We zweren bij lokale, verse, seizoensgebonden producten. Groenten zijn méér dan een bijproduct bij ons. We brengen het beste van alle werelden: een mix van de lokale, mediterrane en Aziatische keuken in een bowl aan tafel.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Samen met mijn moeder koken. Mijn ouders stonden vaak in de keuken, omdat ze het leuk vonden. Voor zo lang ik me kan herinneren kookte ik samen met hen.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Eerst kookte ik puur voor het plezier, maar het werd al snel een passie. Toen ik 15 jaar oud werd besefte ik dat ik van koken mijn carrière wou maken.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Alexandre Couillon. Ik heb altijd dicht bij de zee gewoond. Dus ik hou van de link die je terugvindt in zijn gerechten met de zee. Ik hou van het respect dat hij toont voor het product en de simpliciteit in zijn recepten.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Bruschetta met huisgemaakte pesto, tomaten en mozarella.

6. Eén goede raad voor beginners?

Wees gepassioneerd, gemotiveerd en benieuwd. En blijf dat ook :) Dat is alles wat je nodig hebt in ons veld.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Pot-au-feu

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Afwassen

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik vind contastant inspiratie on mijn omgeving. De natuur, de kleuren, de geuren. Het is altijd aanwezig en altijd veranderend. Momenteel zet ik me graag even neer als ik mijn toekomstig menu moet bedenken. Muziek is daarbij een must, dat maakt het creatieve proces compleet.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Choucroute, op de klassieke wijze.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik zou graag ooit chef zijn in mijn eigen zaak, maar dat hoeft nog niet meteen. Ik ben blij met alle ervaringen die ik nu kan opdoen.

De favorieten van Baptiste Villanneau

Keukengeur? Beurre noisette

Favoriet kruid? Basilicum

Favoriet gastronomisch land? Zuid-Amerika

Cocktail of sterkedrank? Apérol Spritz

Leuze/motto/spreuk/citaat Iets over bescheidenheid, zowel in het leven als in de keuken.

Kookmuziek: US Rap

Restaurant

SAN Sablon

Joseph Stevensstraat 12

1000 Brussel

België

SAN Sablon: Op het menu


Hapje


Voorgerecht

Squash, mosselen, seizoenschampignons, citroengras


Hoofdgerecht

Buikspek gestoofd in Stout bier van brouwerij Vandekelder, variatie rond pastinaak, gefermenteerd rood fruit


Nagerecht

Citrus, witte chocolade, citroenmelisse


Versnapering


Aangepaste dranken

1 glas wijn - 1 glas bier - water

Top