Davide Scarpinato

Restaurant Gusto

Davide Scarpinato:

Bij restaurant Gusto in Genk kan je kiezen voor klassiek of wat meer gedurfd, maar altijd met passie en gedrevenheid. In het ruime restaurant staat chef Davide garant voor een gastronomisch concept van een hedendaagse keuken met wereldse invloeden.

#Limburg

11 Vragen voor Davide Scarpinato

1. Het Dna van Restaurant Gusto

Vanuit heel het restaurant kijk je ook zo onze open keuken binnen, wat bijdraagt aan de beleving.

Gusto staat voor lekker eten in een ongedwongen setting, met een jeugdige sfeer en een mooi glas wijn. Je kan bij ons niet enkel lunchen of dineren maar ook genieten van een drankje in onze wijnbar.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Op zondagochtend pannenkoeken bakken met papa!

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Er is nooit echt een moment geweest waarop ik dacht nu wil kok worden, ik ben er door de jaren heen ingerold.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik kijk op naar Sergio Herman, gestart als kok en ondertussen een zakelijk imperium uitgebouwd.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Pizza , van La Perla d’arte in Zutendaal.

6. Eén goede raad voor beginners?

Optimisme en doorzettingsvermogen zijn twee eigenschappen die je in onze branche ver kunnen zetten, blijf ook altijd leergierig en nieuwsgierig! Je kan van iedereen iets bijleren.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Tomaat crevette

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Tepanyakiplaat kuisen

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Creativiteit komt en gaat bij mij, ik krijg creatieve ingevingen op de meest random momenten. Ik hou de gerechten waaraan ik bezig ben goed bij in mijn notities op mijn telefoon. Als er even niks uit komt heb ik gelukkig ook een heel sterk team waarop ik kan rekenen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik durf alles op de kaart te zetten, zolang wij het zelf ook maar lekker vinden.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik hoop uiteindelijk binnen x aantal jaar te kunnen groeien richting een michelinster, dat is altijd mijn ambitie geweest.

De favorieten van Davide Scarpinato

Keukengeur? Ovenvers brood

Favoriet kruid? Dragon

Favoriet gastronomisch land? Sicilië

Cocktail of sterkedrank? Cuba Libre van Michiel

Leuze/motto/spreuk/citaat Teamwork makes the dream work

Kookmuziek: meezingers , op dit moment: Flowers

Restaurant

Restaurant Gusto

Europalaan 38-B

3600 Genk

België

Restaurant Gusto: Op het menu


Harder - Koolrabi - Appel


Picanha - Ras-el-Hanout - Wortel


Selder - Peer - Walnoot


Aangepaste dranken

Top