Ewald Bouterse

Resto Wald

Ewald Bouterse:

Casual fine dining in Rotselaar, daarvoor ben je bij Resto Wald aan het juiste adres. In het restaurant, waar een gemoedelijke huiskamersfeer hangt, serveert chef Ewald Bouterse een menu dat misschien klein is, maar vol ontdekkingen zit. Het product staat er centraal, net als de prettige sfeer.

#Vlaams-Brabant

11 Vragen voor Ewald Bouterse

1. Het Dna van Resto Wald

Samen met onze ongedwongen stijl hecht ik veel belang aan zero waste. Zo fanatiek dat het personeel er wel eens moe van wordt. Wanneer ik bijvoorbeeld knolselder gebruik, dan gebruik ik die helemaal op. Ook voor de schil vind ik dan nog een toepassing. Ik heb ook al eens olie gemaakt van het groen van bladeren. Het is ook leuk om zoiets toe te lichten aan tafel. Het is iets aparts.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Als kind van 5-6 jaar bakte ik pannenkoeken met mijn moeder. Later als er iets van koken op tv was, ging ik dat ook proberen en zo kookte ik al vaak voor ons gezin. Mijn moeder was dan blij, want die kon eigenlijk niet zo goed koken en mijn vader was blij, want hij kreeg dan lekker eten

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Een van mijn beste maten volgde een horeca-opleiding. Ik was getriggerd, dus rond mijn 12 – 13 jaar ben ik dat ook gaan volgen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

De godfather van de Nederlandse gastronomie is Jonnie Boer. Hij is een selfmade man die van niets naar drie sterren is gegaan. Hij was al bezig lokaal te werken toen dat nog niet zo ‘in’ was. Voor mij is hij de grondlegger van de gastronomie zoals we die vandaag kennen.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Stoofvlees, met kroketjes en een biertje.

6. Eén goede raad voor beginners?

Begin bij de basis. Mensen laten soms door Instagram hun hoofd een beetje gek maken met wat er allemaal kan: nog een puntje hier en een schuimpje daar. Maar begin bij de basis, een goede mayonaise, een goede hollandaise. En van daar kan je verder gaan.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Oesters gegratineerd. Ik vind het niet lekker.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Schoonmaken, maar het hoort erbij.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik weet het zelf niet. Op een gegeven moment zitten de grote lijnen in mijn hoofd en dan werken we dat verder uit, samen met het team.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Octopus, dat is zoiets moeilijks.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Gault Millau en Michelin zijn erkenningen waar je wel naar uitkijkt, die zijn tenslotte van belang in ons vak. Maar ik ga me daar niet speciaal naar richten. Op termijn lijkt het me fijn om jonge mensen op te leiden in mijn keuken. Of misschien om soms gastlessen te geven.

De favorieten van Ewald Bouterse

Keukengeur? Gebakken ui, eventueel met een beetje tijm erbij. Of een goede bouillon.

Favoriet kruid? Lavas

Favoriet gastronomisch land? Ik heb drie favorieten. De Nordic cuisine is top, Italië ook omwille van zijn eenvoud, en dan Japan!

Cocktail of sterkedrank? Dark ‘n Stormy

Leuze/motto/spreuk/citaat Kakken zonder duwen! Daarmee bedoel ik: zo goed klaar staan met de mise-en-place dat de avond verder simpel verloopt.

Kookmuziek: Eén nummer? Dan Eddie Vedder: ‘Just breathe’. Maar ik hou ook van Nederlandstalige rap en van Limp Bizkit of Foo Fighters.

Restaurant

Resto Wald

Hellichtstraat 1

3110 Rotselaar

België

Resto Wald: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken

Top