Sam Verstuyf
August Wijnbar
Sam Verstuyf:

10 Vragen voor Sam Verstuyf
1. Het Dna van August Wijnbar
2. Wat was je eerste kookervaring?
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
4. Wie is je grote inspiratiebron?
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
6. Eén goede raad voor beginners?
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
9. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Ik merk aan mezelf dat ik gewoonlijk eerst kijk naar wat mensen zelf zoeken als ze gastronomisch gaan eten. Daar voeg ik dan, vooral bij het dresseren, een eigen touch aan toe.
10. Hoe ziet je toekomst eruit?
Blijven groeien zoals we nu bezig zijn. Stap voor stap, en samen als een hecht team. Een sterrenchef waarvoor ik heb gewerkt, zei me dat een team zich past vormt na enkele jaren. Ik heb dat zelf ondervonden en nu durf ik te zeggen dat we een geweldig basisteam hebben. Ook de extra’s en de studenten geven elke dag het beste van zichzelf. Dat was ooit anders.
De favorieten van Sam Verstuyf
Keukengeur? Versgebakken brood
Favoriet kruid? Dragon
Favoriet gastronomisch land? Baskenland
Cocktail of sterkedrank? Bruine 'Don Papa' rum
Leuze/motto/spreuk/citaat One team, one philosophy, one target.
Kookmuziek: Robert Cecil - This Time Around, Womack & Womack - Teardrops, Laurence Guy - Saw You For the First Time, Jungle - Cassio, Vladimir Dubyshkin - The Return Of the Drunken Son, Goldband - Psycho

Restaurant August Wijnbar
Alfred Algoetstraat 2b
1750 Lennik
België
August Wijnbar: Op het menu
Voorgerecht
Wilde gamba 'apple ceviche' warmoes, crispy honey tempura shrimp
Hoofdgerecht
Jonge prei 'Japanse BBQ' makreel & Hand van Buddha
Nagerecht
Mango 'combava', Baked white chocolate & passievruchten sabayon
Aangepaste dranken
Assortiment Duvel