Thomas Van der Flaas
Restaurant Seir
Thomas Van der Flaas:

11 Vragen voor Thomas Van der Flaas
1. Het Dna van Restaurant Seir
2. Wat was je eerste kookervaring?
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
4. Wie is je grote inspiratiebron?
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
6. Eén goede raad voor beginners?
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
De favorieten van Thomas Van der Flaas
Keukengeur? Als het brood uit de oven komt. Dat is ook het moment waarop we voelen: het is 11u, de mise-en-place is gebeurd, we gaan starten.
Favoriet kruid? Ik heb geen favoriet. Look, tijm, salie, citroengras vind ik allemaal fijn. Het hangt af van het gerecht.
Favoriet gastronomisch land? Japan. Smaken kunnen daar een gerecht naar een ander niveau tillen, soms door maar iets kleins toe te voegen. Gerechten zijn er licht en vol van smaak.
Cocktail of sterkedrank? Gin-tonic… alles met gin.
Leuze/motto/spreuk/citaat Gelukkig zijn. Je kan bezig zijn met cijfers, met ingrediënten, maar uiteindelijk draait het maar om één ding: je geluk en je gezondheid. Dan kan je bergen verzetten.
Kookmuziek: Vlaamse muziek. Sam Gooris: ‘Basketsloefkes.’

Restaurant Restaurant Seir
Geelsebaan 40
2460 Kasterlee
België