Tomas Puype & Dries Cracco
Restaurant Franco Belge
Tomas Puype & Dries Cracco:

11 Vragen voor Tomas Puype & Dries Cracco
1. Het Dna van Restaurant Franco Belge
2. Wat was je eerste kookervaring?
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Dries: ik volgde een opleiding STW en daarin kregen we tweewekelijks een voormiddag koken. Dat, samen met mijn papa die thuis graag kookt, zorgden ervoor dat ik verkocht raakte aan het koken.
Tomas: op m’n 14de kookte ik graag samen met m’n mama thuis. De dagelijkse kost en patisserie spraken me toen al aan.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
Dries: Een specifieke naam kan ik niet noemen. Op de plaatsen waar ik gewerkt heb, voelde ik me steeds thuis en keek ik op naar de chef. Als ik dan toch een naam mag noemen dan is het Tim Boury. Straf wat hij en z’n team presteren!
Tomas: Arnold Handbuckers
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
Dries: Chicon Gratin
Tomas: vuurvreter
6. Eén goede raad voor beginners?
Dries: luister naar je naaste omgeving
Tomas: Wees jezelf
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
Dries: Niertjes in mosterdsaus
Tomas: Steak Rossini
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
Dries: de vetput leegmaken
Tomas: de dampkap kuisen
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Dries: Creativiteit komt bij momenten. De ene keer zou je in één geut een volledig nieuwe kaart kunnen uitschrijven en een andere keer kan je er dagen op broeden. Bij het sporten kan ik vaak mijn gedachten loslaten en kunnen er creaties naar boven komen.
Tomas: Tijdens de seks.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Dries: Kaviaar is een klassiek voorbeeld. Het kan soms ook persoonlijk zijn. Als je er zelf niets aan vindt, dan plaats je het vaak niet op je kaart. Het is toch de bedoeling dat je achter je eigen keuzes staat.
Tomas: Truffel
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
De favorieten van Tomas Puype & Dries Cracco
Keukengeur? Dries: Lavas in de zomer en gebakken witloof in de winter - Tomas: Gebakken ganzenlever en kaffirlimoen
Favoriet kruid? Dries: Lavas - Tomas: Tijm
Favoriet gastronomisch land? Dries: Vlaanderen is al rijk op zich - Tomas: Frankrijk
Cocktail of sterkedrank? Dries: Negroni en Picon - Tomas: Long island ice tea
Leuze/motto/spreuk/citaat Dries: enjoy every moment - Tomas: gas ma gaze
Kookmuziek: Dries: Kolsch-All that matters - Tomas: Bonzai

Restaurant Restaurant Franco Belge
Langestraat 109
8000 Brugge
België
Restaurant Franco Belge: Op het menu
- Chocolade “ Tumaco “ appelsien | averna | vanille
- Onglet “ Rubia Gallega “ maïs | groene kool | zoete aardappel
- Eventueel tussengerecht met supplement: Tartelette “Pulled porc Duke of Berkshire “ wortel | mosterdzaad €14
- Kabeljauw | dashi | komkommer | zeekraal