Tomas Puype & Dries Cracco

Restaurant Franco Belge

Tomas Puype & Dries Cracco:

Franco Belge is the place to be voor de liefhebbers van de traditionele Frans-Belgische keuken met een hedendaagse toets. Dat heeft zich ook vertaald in het unieke kader van het restaurant, dat de authenticiteit van het oude Brugge elegant verweeft met een smaakvolle, trendy strakheid. Goede producten staan centraal en chefs Dries Cracco en Tomas Puype zien dat de klanten dit appreciëren.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Tomas Puype & Dries Cracco

1. Het Dna van Restaurant Franco Belge

We werken à la carte. Zelf vinden we het ook fijn als we ergens gaan eten om een eigen keuze te kunnen maken en iets te kiezen waar we zin in hebben. De gerechten wisselen bij ons maandelijks, mee met het seizoen en telkens met aandacht voor kwalitatieve seizoenproducten. De naam ‘Franco Belge’ komt van een gekende keten, met winkel in Brugge. We hebben de naam behouden door de mooie link met onze keuken: Frans-Belgisch met uiteraard een jonge hedendaagse twist.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik denk dat we dit toch wel thuis hebben opgepikt. De lekkere, goede dagelijkse kost werd thuis klaargemaakt en wist ons wel te smaken.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dries: ik volgde een opleiding STW en daarin kregen we tweewekelijks een voormiddag koken. Dat, samen met mijn papa die thuis graag kookt, zorgden ervoor dat ik verkocht raakte aan het koken.

Tomas: op m’n 14de kookte ik graag samen met m’n mama thuis. De dagelijkse kost en patisserie spraken me toen al aan.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Dries: Een specifieke naam kan ik niet noemen. Op de plaatsen waar ik gewerkt heb, voelde ik me steeds thuis en keek ik op naar de chef. Als ik dan toch een naam mag noemen dan is het Tim Boury. Straf wat hij en z’n team presteren!

Tomas: Arnold Handbuckers

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Dries: Chicon Gratin

Tomas: vuurvreter

6. Eén goede raad voor beginners?

Dries: luister naar je naaste omgeving

Tomas: Wees jezelf

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Dries: Niertjes in mosterdsaus

Tomas: Steak Rossini

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Dries: de vetput leegmaken

Tomas: de dampkap kuisen

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Dries: Creativiteit komt bij momenten. De ene keer zou je in één geut een volledig nieuwe kaart kunnen uitschrijven en een andere keer kan je er dagen op broeden. Bij het sporten kan ik vaak mijn gedachten loslaten en kunnen er creaties naar boven komen.

Tomas: Tijdens de seks.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Dries: Kaviaar is een klassiek voorbeeld. Het kan soms ook persoonlijk zijn. Als je er zelf niets aan vindt, dan plaats je het vaak niet op je kaart. Het is toch de bedoeling dat je achter je eigen keuzes staat.

Tomas: Truffel

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Een uitbreiding van ons team is vandaag al een uitdaging op zich. Als ik realistisch kijk, zullen we al tevreden zijn mochten we de zaak in Brugge verder kunnen uitbouwen met een goed team rond ons. De dromer in mij zou ook graag de zaak uitbreiden en laten groeien. Wie weet ...

De favorieten van Tomas Puype & Dries Cracco

Keukengeur? Dries: Lavas in de zomer en gebakken witloof in de winter - Tomas: Gebakken ganzenlever en kaffirlimoen

Favoriet kruid? Dries: Lavas - Tomas: Tijm

Favoriet gastronomisch land? Dries: Vlaanderen is al rijk op zich - Tomas: Frankrijk

Cocktail of sterkedrank? Dries: Negroni en Picon - Tomas: Long island ice tea

Leuze/motto/spreuk/citaat Dries: enjoy every moment - Tomas: gas ma gaze

Kookmuziek: Dries: Kolsch-All that matters - Tomas: Bonzai

Restaurant

Restaurant Franco Belge

Restaurant Franco Belge: Op het menu





- Chocolade “ Tumaco “ appelsien | averna | vanille

- Onglet “ Rubia Gallega “ maïs | groene kool | zoete aardappel

- Eventueel tussengerecht met supplement: Tartelette “Pulled porc Duke of Berkshire “ wortel | mosterdzaad €14

- Kabeljauw | dashi | komkommer | zeekraal

Aangepaste dranken
Top