Koen Gussenhoven

Bar Bulot Antwerpen

Koen Gussenhoven:

In Bar Bulot in Antwerpen staat chef Koen Gussenhoven garant voor een klassieke keuken met een moderne touch. Bezoekers kunnen er genieten van de echte klassiekers, in combinatie met een schone wijnkaart.

#Antwerpen

7 Vragen voor Koen Gussenhoven

1. Het Dna van Bar Bulot Antwerpen

We brengen de klassiekers uit de Franse keuken op een verfijnde moderne manier, zonder de essentie van de basis te verliezen. We proberen het simpel te houden, maar dat is ook een uitdaging. We zijn gelegen in de Botanic Sanctuary, het nieuwe hotel in Antwerpen. Een prachtige locatie.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Mijn moeder en opoe. Van thuis uit heb ik het horecaleven meegekregen. Ik ben als afwasser begonnen en daar heb ik de liefde voor de keuken nog meer opgepikt.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Het heeft even geduurd. Ik heb nog een jaar accountancy gestudeerd, maar dat was niks voor mij. Ik was dat jaar meer bezig met koken dan met school en dan heb ik de bocht gemaakt naar de koksopleiding.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Er zijn veel chefs waar ik door geïnspireerd ben. Marco Pierre White is met zijn mentaliteit en leermeesterschap naar de buitenwereld een grote held, in mijn ogen.

5. Eén goede raad voor beginners?

Je moet de passie die je hebt volgen.

6. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Een echte klassieker omtoveren in een gerecht met Bar Bulot-stijl: dat is steeds het doel. Een sparsessie met Gert werkt altijd heel goed! Verder komt de inspiratie wanneer het komt.

7. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik hoop de komende jaren mezelf te ontwikkelen als chef en mentor in de “klassieke keuken”. Ik wil de jonge garde warm maken voor de klassieke keuken.

De favorieten van Koen Gussenhoven

Keukengeur? Beurre Noisette

Favoriet kruid? Dragon

Favoriet gastronomisch land? Parijs

Cocktail of sterkedrank? Negroni

Leuze/motto/spreuk/citaat Beleid. Alles moet met beleid en liefde.

Kookmuziek: Green Velvet & Eats everything: ‘Flash Everrything remix’

Restaurant

Bar Bulot Antwerpen

Lange Gasthuisstraat 41

2000 Antwerpen

België

Bar Bulot Antwerpen: Op het menu

verrassingsmenu


Let op: kies bij het maken van je reservatie voor het Jong Keukengeweld ticket. Je reservatie is pas geslaagd als je de betaling van 59 euro per persoon hebt volbracht.

Top