Jong Keukengeweld bezoekt de Chocolate Academy 26/05/2023, 12:04

Op dinsdag 23 mei werden de Jong Keukengeweldchefs uitgenodigd door onze partner Barry Callebaut om een hele dag ondergedompeld te worden in de wondere wereld van Chocolade. Wat ze de hele dag gedaan hebben, ontdek je hieronder.

Voor dag en dauw zakten chefs van over heel Vlaanderen af naar de Chocolate Academy in Wieze. Na wat voor sommigen een autorit was van 2,5 uur kregen ze een heerlijk kopje koffie en een koffiekoek om fris aan een dag vol activiteiten te beginnen.

Als eerste stond een workshop chocolaterie op de planning met chef Dimitri Salmon. Hij friste de kennis van de chefs op over de basistechnieken zoals tempereren en schotelde hen enkele heerlijke smakencombinaties voor. Ook toonde Delgiro de chefs enkele producten die zorgen voor een heerlijke smaaksensatie wanneer ze gecombineerd worden met chocolade.

Daarna kreeg elke chef een volledig pak aan met veiligheidsschoenen, overjas, fluovest en zelfs een baardnetje om een rondleiding te volgen door de fabriek van Barry Callebaut. Daar wordt maar liefst 1000 ton chocolade per dag geproduceerd, van cacaoboon tot verschillende soorten overheerlijke chocolade. De vloeibare chocolade wordt met verwarmde tankwagens verspreid over heel Belgiƫ en daar voorbij!

Na een heerlijke lunch was het tijd om naar het pastry lab te trekken voor een spoedcursus patisserie van chefs Gill Walschap en Dries Delanghe. Zij toonden elk een heerlijke dessertcreatie en gaven daarbij tips aan de chefs over smakencombinaties, dresseertechnieken en hoe dit alles aan te pakken tijdens een mise-en-place. Uiteraard mochten alle chefs ook eens proeven van hun overheerlijke desserten.

Afsluiten deden de chefs samen met Dada Chapel, een stokerij die graag de draak steekt met onze conservatieve opvattingen over sterke drank. Zij lieten de chefs proeven van hun Belgische Wodka, Bhrum en Gin en gaven daarbij telkens een interessante foodpairing met chocolade.

Kortom, elke chef ging naar huis met een buik vol chocolade en een hoofd vol inspiratie!

Andere artikels

Jong Keukengeweld komt terug in najaar van 2024: vervoeg jij de nieuwe lichting chefs?
21/05/2024
Jong Keukengeweld is nog niet uitgevochten
20/02/2024
Meer dan 21.000 jongeren schuiven aan tafel bij Jong Keukengeweld
11/05/2023
Aftrap gegeven van Jong Keukengeweld
06/02/2023
Top