Jong Keukengeweld is nog niet uitgevochten 20/02/2024, 16:45

Al 13 edities lang steunt Horeca Vlaanderen het jongste en origineelste keukentalent van Vlaanderen en Brussel. Sinds 2020 sloegen we hiervoor de handen in elkaar met Toerisme Vlaanderen, maar de huidige samenwerkingsovereenkomst liep eind 2023 ten einde.
Omdat we bij Horeca Vlaanderen nog steeds sterk in het belang van het project geloven en het enthousiasme in de sector en bij de jongerendoelgroep niet kunnen ontkennen, bekijken we momenteel hoe we het project in 2024 kunnen organiseren in eigen beheer.


De Vlaamse gastronomie toegankelijker maken voor een jonger publiek is de voornaamste doelstelling van Jong Keukengeweld. Eind vorig jaar besloot de overheid dat deze alsook andere doelstellingen binnen het project ruimschoots behaald werden. Gezien de horecasector momenteel met heel wat uitdagingen kampt, zoals personeelstekorten en hoge loonlasten, werkt Horeca Vlaanderen momenteel aan een nieuwe overeenkomst met Toerisme Vlaanderen. Eentje die gericht is op duurzaam en succesvol ondernemerschap.


Toch gelooft Horeca Vlaanderen nog steeds sterk in het belang van het Jong Keukengeweld-project. Daarom werken we, met een taskforce van chefs en partners, alle mogelijke pistes om een nieuwe formule van het lekkerste collectief van Vlaanderen nog dit jaar op de wereld los te kunnen laten. Dit werd reeds gecommuniceerd aan de selectie van 2023.


“We bekijken met enthousiasme hoe we dit prachtige project zelfbedruipend kunnen organiseren zonder de overheidssteun van de voorbije jaren”, bevestigt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “We zijn momenteel de laatste puzzelstukjes aan het leggen aan het vernieuwde concept voor het najaar om hopelijk de selectie door de vakjury voor het nieuwe Jong Keukengeweld collectief 2024 snel maar kwalitatief te kunnen opstarten.”

Andere artikels

Jong Keukengeweld bezoekt de Chocolate Academy
26/05/2023
Meer dan 21.000 jongeren schuiven aan tafel bij Jong Keukengeweld
11/05/2023
Aftrap gegeven van Jong Keukengeweld
06/02/2023
Jongeren koken voor jongeren: Jong Keukengeweld IS TERUG!
06/02/2023
Top